Xbox Kinect over millionen

Xbox Kinect over millionen

Microsoft kan se tilbake på en svært vellykket lansering, med over millionen solgte Kinect-enheter.

Ikke lenge etter at Nintendo Wii kom på markedet, med innovativ ny teknologi og en helt ny måte å spille på, ble det klart at også det to andre store konsollprodusentene burde hive seg på trenden med mer fysisk kontroll over spillene.

I løpet av høsten har Sony lansert Move til Playstation 3, en løsning basert på kamera og to kontrollere med lysende kuler på toppen. Ved å veive rundt med disse kan du styre spillene som er utviklet for Move. Det blir altså litt av det samme som Nintendo Wii, hvor du også bruker fysiske kontrollere til å kontrollere spillene dine.

Microsoft har valgt å gå en litt annen vei. Kinect er en kontrollerløs løsning for å styre spesielt tilpassede spill. Et 3D-kamera fanger opp bevegelsene dine presist og raskt, og det er du selv som er kontrolleren i spillene.

I dag kan Microsoft melde at de i løpet av 10 dager har solgt over en million Kinect-kontrollere, enten for seg, til brukere som allerede har en Xbox 360, eller som en pakkeløsning med selve konsollen, Kinect og spill.

Fem millioner innen nyttår

Ifølge Microsoft er neste mål å nå fem millioner solgte Kinect innen utgangen av året. Meldingen om den vellykkede lanseringen, og målene for ut året, kommer uken før amerikanernes storhandelsdag, Black Friday, hvor amerikanerne går mann av huse for å handle alskens elektronikk og andre varer i et kjempesalg.

- Vi er takknemlige for responsen vi har fått fra brukerne, og som har resultert i at vi har solgt mer enn en million Kinect-enheter til Xbox 360 i løpet av de første 10 dagene. Dette er en flott start på julesesongen, sier Don Mattrick, sjef for Microsofts avdeling for interaktiv underholdning.

Kinect koster rundt 1 200 kroner og er i salg nå. Vi har testet løsningen og kommer med en større artikkel rundt hvordan det hele fungerer. Første inntrykk er at det er presis, og fryktelig morsomt.