Xbox Live blir videobutikk

Xbox Live blir videobutikk

Utfordrer Itunes: Den 22. november starter Microsoft å selge film og tv-serier via spilltjenesten Xbox Live.

Xbox Live, som i dag selger spill og tilleggstjenester til spillkonsollen Xbox, vil 22. november starte salg av filmer og serier i USA. Innholdet skal leveres fra noen av verdens største medieselskap og ved lansering vil blant annet tv-serier som CSI, South Park og Friends være tilgjengelig.

Høydefinisjon

Ifølge Cnet News vil deler av innholdet leveres i et høyoppløselig format, til forskjell fra innholdet som selges via Apples Itunes Store.

De første rapportene inneholder imidlertid ingen informasjon om og eventuelt når denne tjenesten blir tilgjengelig utenfor USA.

Blant materialet som vil være tilgjengelig vil det blant annet finnes spillefilmer fra Paramount og Warner Bros. Sammenlagt skal det ifølge Cnet dreie seg om minst 2 000 filmer og serier.

LES OGSÅ: Film på Itunes

Leie, ikke eie

En tv-serie som kjøpes og lastes ned via Xbox Live vil kunne beholdes av brukeren uten noen form for tidsbegrensning, mens det for filmer vil være snakk om en ren leietjeneste ettersom de slutter å fungere etter to uker, forteller Microsofts sjef for plattformstrategi, Scott Hensen, til Cnet.

Hensen ønsker imidlertid ikke å kommentere detaljer rundt hvilke filformat og kopibeskyttelse som er benyttet. Prisene for den nye tjenesten er heller ikke offentliggjort, annet enn at de ifølge Microsoft skal være «konkurransedyktige».

Les mer om lyd og bilde i Kunnskapssenter