Xbox-sjefen hopper over til EA

Xbox-sjefen hopper over til EA

Peter Moore går av som sjef for Microsofts Xbox-avdeling.

Tirsdag meldte Microsoft at Peter Moore har valgt å si opp sin stilling som sjef for selskapets Xbox-avdeling. Tidligere EA-leder Don Mattrick vil ta over jobben som toppsjef for Xbox-satsingen.

Den påtroppende Xbox-sjefen, som også vil ta kontroll over Microsofts spillavdeling, ledet Electronic Arts Worldwide Studios frem til februar 2006. Mattrick har fungert som rådgiver for Microsoft siden februar i år.

- Peter har bidratt enormt til spillindustrien siden han startet hos Microsoft i 2003, og det er trist at han nå slutter. Siden han startet har han blant annet tatt hånd om lanseringen av Xbox 360, samt gjenopplivet og omstrukturert vår Games for Windows-avdeling, og bidratt stort til konsollens suksess, sier Robbie Bach, sjef for Microsofts underholdningsavdeling, i en pressemelding.

Moore vil fortsette i stillingen frem til august for å gjøre overgangen enklere.

- Selv om Peter vil bli dypt savnet, er vi også glad for å ha fått med oss en av spillindustriens mest talentfulle og lidenskaplige veteraner på laget. Vår spillavdeling gleder seg til å samarbeide med Don frem mot den viktigste julesesongen noensinne for Xbox, fortsetter Bach i pressemeldingen.

Don Mattrick har 23 års erfaring innen spillbransjen, og har blant annet fått mye av æren for suksessen til flere av EAs spillserier, som Need for Speed, Harry Potter og The Sims.

Les mer om spill i IDGs spillblogg Lekestue.