Xbox for dyr for massene

Xbox for dyr for massene

Xbox blir ikke noe masseprodukt med det første. Derimot prises Playstation 2 ned til under tusenlappen.

- Xbox blir ikke noe masseprodukt med det prisnivået som er nå, sier Henrik Bjønnes, administrerende direktør i Elkjøp Norge.

En fullversjon av Xbox 360 vil ligge på litt under 3.000 kroner mens en "strippet", eller "Core" versjon vil koste omtrent 2.000 kroner i Elkjøps butikker. Fullversjonen omfatter blant annet 20 GB harddisk, hodetelefoner, HD-kabel, og Xbox Live-abonnement, i tillegg til konsoll, håndkontroll og strømkabel.

Elkjøp setter omtrent samtidig med Xbox-lanseringen ned prisen på Playstion 2 (PS2) til rett under 1.000 kroner. Det er dette som blir årets spillkonsoll for massene, mener Elkjøp.

Både Elkjøp og konkurrenten Expert hevder å være billigst i markedet. En liten sammeligning viser at forskjellene mellom dem er nokså minimale.

Expert skal selge PS 2 for 1.199 kroner fra førstkommende mandag. De legger seg på 2.499 for Xbox 360 uten harddisk, og på 999,- for "gammel" Xbox. Expert kommer ikke til å ha tilgjengelig Xbox med harddisk med det første.

Venter storsalg av PSP

Playstation Portable ble omtalt som årets store slager da den kom på markedet i september. En såkalt "value pack" ble i begynnelsen solgt for 2.349,- av de fleste forhandlerne, men for å få noe utbytte av den bærbare spillkonsollen trenger man et minnekort på minst 512 MB, som koster drøyt 500 kroner.

Trond Bentestuen, markedsdirektør i Expert, slo på stortromma og antydet i sommer at PSP-salget vil nå 100.000 før jul. Det tror han fortsatt på.

- Vi regner med fullt trøkk på PSP fra 10. desember, sier Bentestuen til Computerworld.no.

Fra mandag selger Experts butikker en slik konsollpakke for kr. 1.999, mens Elkjøp antyder pris på ned mot 2.100 kroner fra førstkommende helg.

Desember avgjør

Under Elkjøps presentasjon av "årets julegaver" torsdag morgen kom det fram at hele 40 prosent av selskapets overskudd kommer fra omsetningen i desember. Da selges det mange små produkter, som har langt større marginer enn de store.

Av produkter som har tatt av i år, er flatskjerm-tv-er og mp3-spillere, som har hatt en omsetningsvekst på ufattelige 500 prosent så langt i år. Elektronikkbransjen som sådan venter en vekst på 5 prosent, mens selve julesalget spås en oppgang på 15 prosent.