XP Reloaded før Longhorn

XP Reloaded før Longhorn

Microsoft vurderer å lansere en ny Windows XP-versjon før selskapet slipper sitt neste generasjons operativsystem Longhorn.
Senere i år slipper Microsoft Service Pack 2 til Windows XP. Det har mange trodd ville bli den siste oppgraderingen av XP før Microsoft lanserer sitt nye operativsystem Longhorn

Nå vurderer imidlertid selskapet å komme på banen med en ny og oppdatert versjon av XP før neste generasjon av Windows slippes. Prosjektet kalles foreløpig Windows XP Reloaded.

Velger Microsoft dette, betyr det et klart strategiskifte, men likevel ikke et uventet et. Analytikere i Gartner har tidligere spådd at Microsoft vil komme men en "mellom"-utgave av Windows for blidgjøre kunder som har meldt seg på selskapets lisensprogram Software Assurance Licensing Program. Programmet garranterer tre års vedlikehold og oppgradering.

Microsoft vil ikke komme med noen konklusjoner, men bekrefter ovenfor IDG at mulighetene holdes åpne.

-- Vi ser på hvilke valg vi har med hensyn til hva vår utviklingavdeling kan levere av ny teknologi til våre kunder. Dette er ikke å oppfatte som en melding om at vi kommer med en ny versjon av Windows XP. Det er mange muligheter, sier produktdirektør Greg Sullivan i Microsoft.

At selskapet har satt navn på en mulig ny versjon tyder likevel på at det handler om mer enn bare tankespinn.

-- Navnet Windows XP Reloaded refererer til tanker vi har om hvordan vi kan legge til mer funksjonalitet i Windows XP. Men å si at det er snakk ny versjon er prematurt, sier Sullivan.