Yahoo kaster halve styret

Yahoo kaster halve styret

Yahoo fortsetter restruktureringene i toppledelsen med å bytte ut halve styret.

Yahoo har annonsert at fire styremedlemmer, inkludert styrelederen trekker seg fra selskapets styre. Omstruktureringene er del av selskapet plan for å redde selskapet fra av den nedadgående utviklingen, skriver IDG News Service.

Yahoo-grunnlegger Jerry Yang forlot styret tidligere denne måneden. Medregnet Roy Bostock, Vyomesh Joshi, Arthur Kern og Gary Wilson, som etter planen vil forlate Yahoo-styret på selskapets årsmøte i juni, betyr det at mer enn halvparten av medlemmene har forlatt styret.

I et brev til aksjonærene, skriver Yahoo at tidligere Ebay-toppsjef Maynard Webb Jr. og Alfred Amoroso, tidligere direktør i META Group, er blant de nye medlemmene som blir del av selskapets styre.

- Vi mener det omstrukturerte styret, som bringer med seg nye perspektiver og en sammensatt ekspertise, vil gjøre det mulig for Yahoo å vokse enda mer aggressivt i tiden fremover, skriver Bostock.

Yahoo annonserte tidlig i januar at Scott Thompson, som tidligere har vært direktør i Paypal, tar over som selskapets nye toppsjef.

Thompsons forgjenger, Carol Bartz, fikk sparken i september i fjor etter to og et halvt turbulente år i lederstolen.