Yahoo kjøper Android-utvikler

Yahoo kjøper Android-utvikler

Når giganten kjøper smartskjermoptimering, sier mange «Endelig!».

Siste i serien av oppkjøp Yahoo har stått for siden Marissa Mayer ble toppsjef var Aviate. Dette gründerfirmaet har spesialisert seg på optimering av utseendet på smarttelefonen.

Hvor og hva du gjør er det du ser

Det er vel ikke få ganger at bruksmønsteret til den enkelte bruker burde gjenspeile utseendet på telefonen, også når bruken endrer seg over tid. Det gjelder spesielt app-drevne grensesnitt, der app-er kommer og går, og bare noen få brukes hele tida.

Men enda viktigere er at grensesnittet endrer seg avhengig av hva man gjør. For eksempel at jobb-app-er flyttes til fronten i det man entrer jobben om morran, eller at kart-app-en startes i det du setter smartmobilen i holderen i bilen.

Poenget er å spare tid, ved å bruke en eller flere av sensorene i smarttelefonen til å automatisere brukervennligheten i enheten. Slike sensorer er for eksempel gps-en, trådløsnett, mobilen og bevegelsessensorene i de fleste gode smartmobiler

Stort område å ta av

Foreløpig har løsningen til Aviate bare vært tilgjengelig på det største smarttelefon-os-et, Android.

Målet med oppkjøpet er at Yahoo skal tilby tjenester som enkelt integreres i dagliglivet til brukerne. Dette sa Marissa Meyer i Las Vegas i går, ifølge nyhetstjenesten til Computerworld.

Det er nok også noen dypfølte ønsker om at selskapet skal fortsette å rydde opp i grensesnittene i de mange nettjenestene de leverer. Ikke bare på de smarte mobile dingsene.