- Yahoo uetisk selskap

Yahoo assosieres med brudd på ytringsfriheten, mener KLP Forsikring.

Forsikringsgiganten KLP har hatt sin halvårlige gjennomgang av hvilke virksomheter som ikke tilfredsstiller selskapets etiske kriterier. Yahoo er blant de ti nye selskapene på KLPs liste over etisk tvilsomme selskaper, skriver DN.no.

 

På sin nettside forklarer KLP forklarer hvorfor Yahoo er tatt inn på verstinglisten:

 

- Yahoo assosieres med brudd på ytringsfriheten, etter å ha gitt kinesiske myndigheter informasjon som førte til 10 års fengselsstraff for en kinesisk journalist. Journalisten hadde oversendt informasjon til utenlandske websider, om et hemmelig dekret, en såkalt statshemmelighet, som skulle hindre demonstrasjoner i forbindelse med 10-årsdagen for massakren på Den Himmelske Freds Plass. Yahoo overleverte informasjon som knyttet e-posten til jounalistens IP-adresse og fysiske lokalisering. Yahoo viser til at man må følge lokale lover og myndigheter, til tross for at overføring av såkalte "statshemmeligheter" pr internett kan medføre dødsstraff i Kina.

 

Bedrifter på listen er ekskludert fra KLPs investeringer pr 1. desember 2005. Blant dem er Walmart, Exxon og Halluburton. Sanyo er, sammen med Coca cola og Unilever, derimot tatt opp i det gode selskap igjen.

 

Se KLPs liste her.