Yahoo viser veien

Webselskapet Yahoo tjener penger og oppjusterer forventningene for neste år.

Opp i all økonomisk elendighet er det kraftige tegn på at it-bransjen er levedyktig. Yahoo, som baserer sine inntekter hundre prosent på webtjenester, har snudd nedgangen og tjener gode penger.

Selskapet genererte et resultat på 28,9 millioner dollar i tredje kvartal. Ett år tidligere tapte Yahoo 24,1 millioner dollar i samme periode. Resultatet er litt bedre enn analytikerne forventet, skriver Salon.com.

Yahoos omsetning for tredje kvartal havnet på 248,8 millioner dollar, hele femti prosent mer enn året før. Hvis selskapet utelater ekstrainntektene fra en arbeidsformidlingstjeneste de kjøpte er økningen i omsetningen 36 prosent.

Yahoo tjener godt på arbeidsformidling. HotJobs, som Yahoo kjøpte for 439 millioner dollar, stod for en tredje del av omsetningen.

Webselskapet fikk 500.000 nye abonnenter på nettet siste kvartalet, og har nå 1,5 millioner fastbetalende kunder.

For å understreke at selskapet har tillit til seg selv justerte Yahoo forventningene til neste år opp, og legger den et hakk over det analytikerne spår.

Etter online annonsekronene forsvant i dotcom-kollapsen strevde Yahoo voldsomt med seks påfølgende kvartaler med tap.

Yahoo kunngjorde også en strategisk avtale med søkemotoren Google. Yahoos talsmann ville ikke røpe noe om avtalen, men forsikret at det ikke ville gå ut over avtaler med andre søkebaser. Yahoo har blant annen et samarbeid med norske Fast.