Yndlingen til Baksaas blir Ementor-sjef

Yndlingen til Baksaas blir Ementor-sjef

Jo Lunder (43) blir ny toppsjef i Ementor. I det russiske telekomselskapet Vimpelkom gjorde han gråstein til gull for Telenor.
Lunder kom tilbake fra Moskva for et drøyt år siden, der han var administrerende direktør for Vimpelkom. På Fornebu har han vært arbeidende styreformann i Vimpelkom, som er deleid av Telenor.

Den tidligere markedsdirektøren i Telenor Mobil har siden Moskva-oppholdet hatt en høy stjerne hos konsernsjef Jon Fredrik Baksaas og resten av Telenor-ledelsen.

Sjefsemne

I Computerworlds 20 års-jubileumsutgave i mai 2003 skrev vi dette om den påtroppende Ementor-sjefen:

"Jo Lunder er direktør i Telenor-eide Vimpelkom, som tjener gode penger. Meget dyktig fyr. Kommende toppstjerne i Telenor her hjemme. Kan overta etter Jon Fredrik Baksaas når det blir aktuelt".

Enkelte i Computerworld trodde at Lunder var en god lederkandidat for Microsoft Norge, som nettopp fikk ny toppsjef. Nå blir det altså Ementor som overtar yndlingen til Baksaas.

God børserfaring

Lunder har lang erfaring med å lede og bygge internasjonale teknologiorganisasjoner. VimpelCom er børsnotert på New York Stock Exchange, og har en kapitalisert verdi på 6,4 milliarder dollar.

Selskapet har i dag mer enn 20 millioner kunder, og en omsetning på 2 milliarder dollar.

I perioden 1999 og frem til i dag har Lunder fungert både som Chief Operating Officer, Chief Executive Officer og Chairman of the Board i VimpelCom.

 

I 2000 ble Lunder kåret til årets bedriftsleder innen telekom i Russland. Det var det velrennomerte uketidsskriftet Magazine Company som kåret årets bedriftsledere innen fem forskjellige kategorier, deriblant telekom.

Får tre millioner i lønn

Jo Lunder får nok lønn til salt på maten. Som Ementor-sjef vil han motta en fast lønn på 3 millioner kroner per år. Han mottar ingen sign-on fee, men vil ved oppsigelse fra selskapet ha en etterlønn på 6 måneder.

Lønnen er fastsatt for tre år, før det skal forhandles om justering. Utover dette mottar Lunder 250.000 kroner som kompensasjon for egen pensjonsordning.

Den nye Ementor-sjefen vil dessuten få en opsjon på 6,0 millioner kroner i aksjer til utøvelsespris som i 2005 er markedspris pluss 10 prosent, og som deretter øker med 10 prosent 1. januar hvert år.

Begynner i første kvartal

 

I følge en pressemelding vil Jo Lunder tiltre stillingen i Ementor i første kvartal 2005.

 

Dag B. Sørsdahl fortsetter som konstituert konsernsjef frem til Lunder overtar.