Youtube frister med verdensrommet

Youtube frister med verdensrommet

Lenovo inviterer i samarbeid med Nasa og Youtube ungdom mellom 14 og 18 år til å designe et vitenskapelig forsøk som kan utføres i verdensrommet:

Konkurransen er en del av Youtubes prosjekt for å få flere lærere til å bruke den store mengden undervisningsmateriale som finnes på Youtube.

Vises på Youtube

Ungdommen må lage et vitenskapelig eksperiment som skal utføres ombord på den internasjonale romstasjonen. Vinneren vil få eksperimentet sitt utført i rommet og vist live for hele verden på Youtube.

-Youtube ønsker å bidra til den neste generasjonen av forskere, derfor har vi startet Space Lab-prosjektet slik at helt vanlige skoleelever kan få en ekstraordinær sjanse til å få eksperimentet sitt utført i rommet, sier Googles sjef for markedsføring Zahaan Bharmal, som også er mannen bak ideen.

Stephen Hawking

I første omgang må ungdommen forklare eller utføre forsøket i en to minutter lang video på Youtube.

- Målet vårt er å oppmuntre skoleelever til å ta for seg av den spennende verdenen av forskning som foregår både på jorda og i rommet, ved først å klikke seg inn på Youtube og deretter dra ut i rommet, sier Bharmal videre i pressemeldingen.

Det er en jury bestående av lærere, austronauter og forskere som vil kåre vinnerne, med den kjente fysikeren Stephen Hawking i spissen.