Ytterliger tilbakegang for håndholdte

Ytterliger tilbakegang for håndholdte

Hvis en håndholdt pc ikke også har talemuligheter, er de færreste interessert i produktet.
For tredje kvartalet på rad falt salget av håndholdte pc-er (pda-er), som et resultat trekker nå flere fremtredene produsenter produktene ut av markedet. Årsaken er i følge IDC, at håndholdte enheter uten mobiltelefoni blir uinteressant for de fleste.

Totalt ble det solgt 2,1 millioner enheter i tredje kvartal. Ifølge IDC er dette en nedgang på 8,7 prosent i forhold til samme periode i fjor. IDC definerer en håndholdt enhet som en pda - (personal digital assistant) hvor man kan ha internettilgang, men ikke telefoni. Smarttelefoner (mobiler med pc-funksjonalitet) er således ikke med i beregningene.

Pda-salgets fall skyldes at mobilprodusentene lanserer stadig bedre telefoner med pc-funksjonalitet, og de fleste ønsker ikke å rusle rundt med to forskjellige enheter i lommen.

IDC konkluderer i en ny analyse at pc-leverandørene har feilet ved at de ikke har evnet å se ut over vanlig pc-funksjonalitet når de har produsert de håndholdte enhetene. Og at de nå må integrere telefoni for å ta igjen det tapte.