Zenitel bygger båter i Kroatia

Zenitel bygger båter i Kroatia

Horten-bedriften Zenitel Marine skal levere kommunikasjonsløsninger til 51 skip som skal bygges i Kroatia fram til 2008.

Zenitel Marine, som inngår i den norsk-belgiske Zenitel-gruppen, er blitt en stor leverandør av kommunikasjonssystemer til skipsbyggernasjonen Kroatia.

Den norske bedriften har kontrakter på leveranser av kommunikasjonssystemer til 51 skip til en samlet verdi på 22 millioner kroner. Leveransene er spredt i en fireårsperiode, altså fram til 2008. De 51 skipene som Horten-bedriften skal utstyre bygges for rederier i Tyskland, Sverige, Russland, Norge, Hellas, Italia, Latvia og Kypros, foruten Kroatia.

Zenitel Marine er en stor leverandører av integrerte kommunikasjonssystemer for skip, og har levert slike systemer til flere tusen fartøyer over hele verden. De norske løsningene finnes i mange typer båter, fra spesialfartøy, tankskip og containerskip, til bilferger, hurtigruteskip og cruisebåter.

Kommunikasjonsutstyret omfatter systemer for interne og eksterne teletjenester, ofte kombinert med brannvarslingssystemer og andre sikkerhetssystemer.

I tillegg til kontraktene om leveranser til skip som er under bygging eller er kontrahert ved de kroatiske verftene, har bedriften også installert kommunikasjonsutstyr på flere skip som er blitt levert av disse verftene tidligere i år.

-- Vi regner faktisk med å få enda flere kontrakter enn de 51 som er i boks. Det er kontrahert flere skip der man ennå ikke har tatt stilling til hvem som skal levere kommunikasjonsløsningene. Her ser vi store muligheter til å få ytterligere kontrakter, sier direktør Kenneth Dåstøl ved Zenitel Marine i en pressemelding fra selskapet.