ZTE endrer selskapsstruktur

ZTE endrer selskapsstruktur

Skal fokusere på telekommunikasjon, mobile terminaler og foretak i 2014.

ZTE, som leverer telekommunikasjonsutstyr, nettverksløsninger og mobilutstyr, skal foreta endringer i selskapsstruktur, ifølge en pressemelding fra selskapet.

Selskapet skal fokusere på tre kjernevirksomheter - telekommunikasjon for operatører, mobile terminaler og foretak i 2014. I tillegg vil ZTE trappe opp innsatsen for å nå ut til de tre nye fremvoksende markedssegmentene offentlige it-systemer, ny energiteknologi og mobilt internett.

Omorganisering

Selskapets mobilterminal-divisjon skal omorganiseres, og blir en uavhengig enhet i selskapet under ledelse av Zeng Xuezhong.

Omorganiseringen har som hensikt å øke selskapets evne til å administrere virksomheten på en frittstående måte, med uavhengig innkjøp, produksjon, salg, markedsføring og finansiell rapportering, for å på den måten kunne dra fullt nytte av mulighetene som finnes i dette markedet, opplyser selskapet.

ZTE forventer at økende etterspørsel for skyteknologi, Big Data, «Smart Cities» og «Internet of Things» vil bidra til å drive vekst i selskapets bedriftsvirksomhet, og vil i samarbeid med teleoperatører øke fokus på økt lønnsomhet og effektivitet ved å holde en flat ledelsesstruktur.

- Vi er begeistret for den nye selskapsstrukturen som vil styrke vår kjernevirksomhet og gi nye muligheter i markedet for mobile terminaler i 2014, sier Hans-Jørgen Siljan, salgsdirektør for terminaler i ZTE Norge.