Zwart sverger til Iphone

Zwart sverger til Iphone

Apple-telefonen har blitt det sentrale planleggingsverktøyet for Hollywood-regissør Harald Zwart.

Under innspillingen av massefluktscenene til langfilmen "Lange flate ballær 2" sist uke, var det ikke bare proffe skuespillere og bortimot 1000 frivillige statister som spilte en viktig rolle.

Bak kulissene fylte den lille Apple-telefonen med den store skjermen rollen som det sentrale planleggingsverktøyet for Hollywood-regissør Harald Zwart.

- Den bruker jeg til absolutt alt, sier Zwart til Computerworlds papirutgave.

Computerworld møter Harald Zwart under en hektisk pause mellom to scener. Sentrale medarbeidere samler seg rundt regissøren som viser skisser til den neste scenen på alt-i-ett-telefonen.

Tidligere opptak klippes og ferdigstilles av teamet på filmselskapets kontorer i Gamlebyen, og ferdige scener overføres kontinuerlig til Zwarts iPhone. Dette skjer uavhengig av om han skulle befinne seg i Oslo, Fredrikstad eller Hollywood, der han for tiden også jobber med innspillingen av en ny Pink Panter-film.

Han tar seg tid til å gi både skuespillere og utvalgte pressefolk en eksklusiv forhåndsvisning av noen ferdige scener fra den kommende morofilmen. Visningsrommet er den lille telefonen.

- Den erstatter telefon, computer, monitor – ja egentlig alle andre verktøy, forteller Zwart.

Les hele saken i ukens papirutgave av Computerworld. Skaff deg et prøveabonnement her.