RETRO: Marshall treffer blink med utseendet, men ikke så mye annet.

TEST: Marshall London - Nisjetelefonen som skulle gått til 11

Moderne smarttelefoner jobber for å skille seg ut i mengden. Marshall klarer det kanskje med sin første telefon noensinne.

Marshall er kanskje best kjent for sine ikoniske forsterkere, introdusert på 1960-tallet via blant andre Jimi Hendrix. Det var først for noen år siden selskapet lånte ut navnet sitt til bruk på hodetelefoner og Bluetooth-spillere, og nå har det altså kommet en telefon. Bare så det er klart, det er ikke Marshall som produserer disse, men en finsk samarbeidspartner stappet med tidligere Nokia-ansatte.

Retro

Det bør ikke være noen overraskelse at denne telefonen har et klart og tydelig fokus på lyd. Utseendemessig bruker den de samme grepene Marshall er kjent for, med falskt lær som bakplate, den ikoniske grillen foran og gullfargede knotter.

Foran på telefonen finner vi to høyttalere, og på toppen ikke bare én, men to lydutganger. Vi testet telefonen mot HTCs One M9, som også har to front-høyttalere, og kan bekrefte at Marshall London spiller høyere, klarere og til og med med et snev av bass.

God lyd, til telefon å være

Om du er av typen som liker å spille musikk rett fra mobiltelefonen, så bør du i utgangspunktet slutte med det. Det er lite som er mer irriterende. Men skal du absolutt utsette alle rundt deg for gitarpreget poprock, så er Marshall et trygt valg. Lyden er som sagt meget god, til en mobiltelefon å være. Sannheten er jo at lyden er forferdelig, og du bør snarest investere i en nesten hvilken som helst billig mobilhøyttaler.

Marshall London har et par morsomme triks i ermet, ikke minst muligheten til å koble på to hodetelefoner samtidig. Dette er forsåvidt ikke noe nytt, men i denne modellen kan man også individuelt styre lyden. Dette er en mye bedre ide om du absolutt må dele demoen din med andre, enn å spille rett fra telefonhøytalerne.

På toppen av telefonen er det sågar en egen musikk-knapp som gir deg tilgang til et mini-grensesnitt der du kan kontrollere hvilket program du vil spille lyd fra, og samtidig bestemme lydprofilen.

Resten er rester

Joda, du kan ringe med telefonen også, og den har ellers det man forventer av en relativt moderne smarttelefon. Sett an prisen, som havner på rundt 5.000 kroner, er det dessverre skuffende innmat det er snakk om. 

Skjermen er på 4,7 tommer med en 720p oppløsning. En litt utdatert Snapdragon 410 prosessor sørger for helt ok ytelse, men ikke noe mer enn det. Det er 16 gigabyte med lagringsplass, kun reddet av muligheten til å sette inn et mikroSD-kort.

Hovedkameraet er på åtte megapiksler og underpresterte i de fleste situasjoner vi utsatte det for.

Konklusjon

Joda, Marshall klarer å skille seg fra konkurrentene, men kun ved å være annerledes, ikke bedre. Jeg mistenker at de fleste vil kjøpe denne telefonen på grunn av stil og ikke substans. Eller for å høre på musikk via de innebygde høyttalerne. Men det bør du altså slutte med.