TEST: Dunkende bass og høy pris

Med litt hjelp leverer Creative Aurvana Live grei lyd, men settet virker noe overpriset.

Publisert Sist oppdatert

Creative lager ikke lenger bare pc-utstyr. De produserer også en rekke andre forbrukerprodukter, fra mp3-spillere og grafikkort til høyttalere og hodetelefoner.

Vi har testet et av selskapets mer avanserte hodetelefonsett, Aurvana Live. Navnet kan tolkes til å bety at disse hodetelefonene byr på en nærmest ekstatisk god lydopplevelse. Det er stemmer ikke helt, men de holder et stykke på veien.

Aurvana Live er et hodetelefonsett av den lukkede typen. Øreklokkene er kledd med et behagelig og mykt kunstskinn, som hviler på overraskende myke puter. Settet ser litt skrøpelig ut, og ser ut til å skulle knekke ved den minste berøring. Heldigvis er de mer solide enn man skulle tro.

Med hodetelefonene koblet til pc utstyrt med integrert lydkort virker lyden litt innesperret og metallisk. Lydbildet mangler både bass, dybde, og en klar mellomtone. Heldigvis har du mulighet til å justere lydinnstillingene på de fleste pc-er, og med litt fikling blir lyden atskillig bedre.

Etter litt jobb med equalizeren fikk lyden både mer fylde og god bass. Spesielt på rolige musikkpartier viser settet seg fra sin beste side. Lyden fra for eksempel en akustisk gitar kommer tydelig og rent frem. Bassen er også ren og klar, men det skal litt til for å få den til å virkelig sparke fra seg.

Koblet til en Sansa Express, med mulighet for manuelle lydinnstillinger, ble det hele en del bedre. Selv om uteffekten nok ikke er blant de heftigste, gir den kraftig nok signal til at ørene er på nippet til å flagre i det volumet skrus til topps.

Konklusjon

Ved første test ble vi litt skuffet over lyden i Aurvana Live. Det var både platt og trist. Heldigvis er det på de fleste nye mp3-spillere mulig å justere lyden, og med litt fikling leverer Aurvana relativt god lyd. Om de er verdt den relativt stive prisen er vi dog ikke helt sikre på. Andre produsenter leverer både bedre og billigere hodetelefoner.

 

Creative Aurvana Live

Pris: Ca kr 1 100 inkl. mva. Internett: www.creative.com

+ Behagelige å ha på, god lyd med litt fikling.

- Platt lyd ut av esken, prisen.