Nå kommer de buete skjermene

Samsung klar med buet 55-tommers OLED-tv.

Publisert Sist oppdatert

- Samsung er først ute med å lansere buet OLED-tv i Norden, hevder Samsung i sin pressemelding om den nye Samsung KE55S9C.

Dette er en 55-tommers tv med buet OLED-skjerm. Samsung viste skjermløsningen på CES-messen i Las Vegas ved årsskiftet, og er nå klar til å levere tv-en på det nordiske markedet.

Den mykt buete skjermen skal gi større dybde i tv-bildet og bidrar derved til å skape en surroundfølelse for øyet, heter det i pressemeldingen.

Samsung hevder at i motsetning til vanlig LED/LCD-teknologi lar OLED-teknologien hver piksel leve sitt eget liv, noe som skal gi skarpere kontraster også ved raske bevegelser.

To programmer samtidig

Med den buete skjermen vil to personer i sofaen kunne se to forskjellige programmer samtidig. Dette er mulig ved hjelp av Samsungs Multi View-funksjon i kombinasjon med aktive 3D-briller.

Vi tipper at det forutsetter at de to også benytter hodetelefoner for å få riktig lyd til tv-programmet man ser på. Hvor mange som ønsker å tilbringe hele lørdagskvelden med 3D-briller og hodetelefon, gjenstår å se.

Den buete tv-en fra Samsung er ikke noen billig-tv. Anbefalt utsalgspris er 70 000 kroner, og tv-en kommer i salg i begynnelsen av oktober.

Samsung KE55S9C koster 70 000 kroner. (Klikk for større bilde.)