Toppartister på årets iTunes Festival

Pharrell Williams, Beck og Blondie er blant artistene som opptrer på den åttende iTunes-festivalen.

Publisert Sist oppdatert

I september arrangeres den åttende iTunes Festival i London. I løpet 30 dager vil et stort antall musikere og sangere opptre i konsertlokalet Roundhouse nord i London.

Konsertene vil strømmes live og kan ses gratis på iPhone, iPad og iPod touch eller på Mac og Windows-pc gjennom Apples iTunes-program.

I tillegg kan konsertene ses gratis i full HD ved hjelp av Apple TV.

430 artister

Siden starten i 2007 er iTunes Festival blitt besøkt av over 430 artister. 430.000 tilskuere har vært til stede på selve konsertene, og millioner av fans har sett opptredenene gratis via internett-strømming.

Konsertene kan også ses og høres i etterkant. For det første kan man se konsert-strømmingen gratis «on demand» i en periode etter at selve konsertene er avholdt. For det andre legger Apple i ettertid ut EP-er for salg fra mange av konsertene.

Det gis også ut et antall gratisbilletter til selve opptredenene. Den eneste måten å få tak i disse billettene på, er ved å vinne dem i konkurranser som holdes i en del land, i stor grad gjennom mediepartnere som også dekker festivalen.

Hittil er det ikke blitt avholdt noen slike konkurranser i Norge, opplyser Apple til Macworld.no.

Etablerte og nye artister

Det som har vært et kjennetegn for iTunes Festival, er at så å si hver konsert har inneholdt opptredener av både en velkjent og etablert artist og en ferskere artist på vei oppover i karrieren.

Eller som det beskrives i forhåndsomtalen av årets festival: «an emerging artist» og «a veteran headliner».

Konsertlokalet Roundhouse i London fotografert etter stor oppussing for noen år siden. (Foto: Wikimedia Commons/Viosan)

Årets konsertliste inneholder blant annet disse navnene: Maroon 5, Pharrell Williams, Beck, Sam Smith, Blondie, Kylie, David Guetta, 5 Seconds of Summer, Calvin Harris og Chrissie Hynde. Led Zepelin-vokalist Robert Plant, Kasabian, Kiesza og Jungle står også på listen.

I løpet av de sju foregående festivalene har blant andre Adele, Coldplay, Elton John, Foo Fighters, Justin Timberlake, Kings of Leon, Lady Gaga, Katy Perry, Muse og Paul McCartney opptrådt på iTunes Festival.

Mer informasjon om årets festival finner du her.