Video-framstøt fra mediekjemper

NBC og Myspace-eier News Corp. vil kapre seere med gratis reklamefinansierte tv-serier.

Publisert Sist oppdatert

News Corp. og NBC Universal skal lanseres et video- og filmnettsted i høst, opplyste News. Corp. i går. En markedsføringskampanje i samarbeid med AOL, Microsofts MSN, MySpace og Yahoo skal sikre det nye nettstedet 65 millioner amerikanske seere, hevder selskapet.

Lokkemiddelet blir gratis episoder av tv-serier, finansiert med reklame fra blant andre Cadbury Schweppes, Cisco Systems, Intel og General Motors. I tilegg til populære serier som "24", "Heroes," "My Name is Earl," "Saturday Night Live", "The Simpsons" og "Prison Break", antyder partene at de også vil skreddersy nytt innhold for de nye nettsidene.

Og i takt med tidens trender, skal kolossene lage nettforum. Her blir det interaktive web-samfunn med personlige spillelister, mashup-er og videosøk.

Proffvideo

"I motsetning til amatørklippene på Youtube, vil det nye nettstedet tilby profesjonelt produsert video" sier News Corp-direktør Peter Chernin i en pressemelding.

LES OGSÅ: Youtube saksøkt for milliarder

I tillegg til gratismaterialet ønsker selskapene å tilby film og videoinnhold for salg. Avtaler med flere filmselskaper skal være på trappene. Analytikere er opptatt av at dette skiller seg markant fra Youtube.

- Dette har fint lite med Youtube å gjøre. Youtube representerer det ypperste av friksjonsløs distribusjon, mens dette egentlig bare er en kopiering av den tradisjonelle modellen for tv-distribusjon, sier analytiker Allen Weiner i Gartner til IDGs nyhetsbyrå.

At dette er praktisk og funksjonelt for seerne, og gir mulighet for å overføre innhold til tv-skjermene, vil avgjøre om storselskapene lykkes, tror Weiner.