BILRYKTENE: Apple skal blant annet ha hatt kontakt med tyske BMW i arbeidet med å utvikle en elektrisk bil, ifølge ryktene. (Foto: Pixabay.com)

BILRYKTENE: Apple skal blant annet ha hatt kontakt med tyske BMW i arbeidet med å utvikle en elektrisk bil, ifølge ryktene. (Foto: Pixabay.com)

– Apple-bil produseres i Østerrike

Apple har et hemmelig team av bilutviklere i Berlin og vil produsere Apple-bilen i Østerrike.

Det er den tyske storavisen Frankfurter Allgemeine Zeitung som har gått ut med dette ryktet.

Saken ble sitert i flere av nettstedene som har spesialisert seg på rykter om kommende Apple-produkter, blant andre 9TO5Mac og Macrumors.

«Progressive» utviklere

Det hemmelige utviklingsteamet i Berlin skal være rekruttert fra den tyske bilindustrien og består angivelig av 15-20 personer som har det til felles at de ikke har fått gehør for sine ideer i den tradisjonelt ganske konservative tyske bilbransjen.

De beskrives som «progressive tenkere» innenfor sine fagfelt.

Teamet skal bestå både av ingeniører, programvare- og maskinvareeksperter og av folk med erfaring fra salgsvirksomhet, ifølge den tyske avisen.

Project Titan

Ryktene om at Apple driver med hemmelig utvikling av et bilkonsept har rullet og gått i omlag et år nå, etter at Wall Street Journal publiserte et rykte om at Apple har hundrevis av medarbeidere i et hemmelig prosjekt med kodenavn Project Titan.

Prosjektet har til nå vært knyttet til lokaler som Apple leier i Sunnyvale i California. Ifølge ryktene er det hørt høye motorlyder fra disse lokalene. I hvilken grad høy motorlyd er forenlig med rykter om utvikling av en avansert elektrisk bil, gjenstår å se.

Produksjon i Østerrike?

De nye tyske ryktene inneholder også en porsjon om at utviklingsteamet i Berlin er knyttet til planer som Apple har om å få den nye bilen produsert hos bilfabrikanten Magna i Østerrike.

Magna produserer biler som bygges i små serier for de store bilmerkene og har blant annet vært involvert i produksjonen av biler som Mini Paceman og Clubman samt BMW X3.

Ifølge den britiske utgaven av nettstedet Business Insider besøkte Apples toppsjef Tim Cook BMW-hovedkvarteret i Tyskland i 2014, og senere skal flere fra Apple-ledelsen ha besøkt BMWs fabrikk i Leipzig for å se hvordan BMW bygger sin elektriske bilmodell i3.

Apple