Vi må ha medarbeidere som har det gøy på jobben og som hele tiden utvikles og utfordres, sier administrerende direktør i eBerry, Lisa Farrar.

Vi må ha medarbeidere som har det gøy på jobben og som hele tiden utvikles og utfordres, sier administrerende direktør i eBerry, Lisa Farrar.

Choice-selskap med utveksling

Hotellkjeden Choice Nordic Hotels’ starter et globalt utvekslingsprogram via sitt digitale utviklingsselskap eBerry.

Initiativet kommer fra de ansatte selv, og formålet er at de skal få muligheten til å bytte arbeidsplass med en annen i verden for en periode. Forventningen er at Boomerang skal generere nye ideer, nyttige erfaringer og økt kunnskap samt personlig utvikling hos deltakerne.

Det er tre år siden Nordic Choice Hotels startet opp sitt digitale utviklingsselskap eBerry. Formålet var å utvikle innovative opplevelser og tjenester for hotellkjedens gjester. I dag består eBerry av 180 spesialister som jobber på hovedkontorene i Stockholm og Oslo.

Ifølge en pressemelding tar selskapet nå et nytt initiativ for både å videreutvikle virksomheten sin og skape en enda mer dynamisk og innovativ arbeidsplass for medarbeiderne. Sammen med andre innovative selskaper forskjellige steder i verden, lanserer de utvekslingsprogrammet Boomerang.

– eBerry er et selskap som har som hovedmål å forvandle ord som innovasjon og utveksling til praktisk handling hver dag. For å oppnå det, må vi ha medarbeidere som har det gøy på jobben og som hele tiden utvikles og utfordres. Boomerang er en vitamininnsprøytning i dette arbeidet, sier administrerende direktør i eBerry, Lisa Farrar.

Prosjektet starter opp i løpet av våren 2019, og om kort tid vil samarbeidsavtale med andre selskaper omkring i verden bli signert.

– Vi håper og tror at vi skal finne en spennende miks av selskaper, og gjerne fra andre bransjer enn vår egen. Vi har egentlig bare to krav: At de, i likhet med oss, jobber for å ligge helt i tet når det gjelder å være en god arbeidsgiver, samt at de skal ha et særdeles høyt ambisjonsnivå når det gjelder utvikling og innovasjon, sier Farrar.

Ambisjonen er at den første utvekslingen skal skje høsten 2019, og de ser for seg at utvekslingen kan omfatte alle i selskapet.

Digital utvikling