DNB-servere flytter til Stavanger

DNB-servere flytter til Stavanger

Viktig datasenterkunde til Green Mountain Data Centre i 2014.

DNBs servere skal flytte inn i det Stavangerske fjellet, i den gamle, hemmelige NATO-basen som nå eies av selskapet Green Mountain, skriver nevnte datasenter i en pressemelding.

Fjellet er trygt som banken, har fått rikelig med fibernett og serverne kan kjøles med fjordvann, påpeker selskapet. Kontrakten med DNB løper over 21 år. Verdien er ikke oppgitt, utover at den er på flere millioner norske kroner.

- Gjennombrudd

De ser for seg at med DNB på plass, vil andre storkunder strømme etter som domino-brikker for å fylle de 12.000 kvadratmetrene med datarom ytterligere.

- DNB er en av Norges største brukere av datasenterplass og en bruker som er særlig tøff på kravene når det gjelder alle aspekter av datasenterkvalitet, sikkerhet og drift, sier Knut Molaug, administrerende direktør i Green Mountain.

- Avtalen er et viktig gjennombrudd for oss, selv om vi allerede har fem viktige kunder ombord og et godt grep om markedet. Men denne sjette klienten åpner det seg et nytt markedssegment for oss, sier han.

- Når ankommer første flyttebil?

- I løpet av første kvartal neste år.

Spørmål om når siste flyttebil ankommer, henviser han til DNB.

Løpende prosess

DNBs direktør for konsernkommunikasjon, Thomas Midteide, skal undersøke dette spørsmålet for Computerworld, men understreker at det er snakk om flytting fra flere lokasjoner og at det derfor blir en løpende prosess.

Dags dato har DNB sine servere stående i Evrys datarom.

- Midteide, det er jo nærliggende å spørre om flyttingen til stavanger har vært planlagt lenge eller om det er en idé som har kommet på plass i nyere tid, i kjølvannet av diverse servertrøbbel for finansnæringen i Evrys datasenter?

Les også:

Reserve-svitsjen feilet Evry

- Dette har vi jobbet med lenge, det er ingen impulsbeslutning, svarer Midteide.

- Hyggelig å støtte norsk it-industri

It- og driftsdirektør i DNB, Liv Fiksdal, påpeker følgende i pressemeldingen:

- Vi velger Green Mountain fordi det har alt vi trenger og på grunn av dets grønne proifil. Høy sikkerhet, høy tilgjenelig het og lavt strømforbruk. For finansverden er stabilitet ekstremt viktig, så et sleskap som Green Mountain, som tilbyr kontuinitet i sin forretning og en forutsigbar grunnlinje for driftskostnader, er perfekt. Det er også godt å delta i utviklingen av norsk it-industri, i et område der vi bør ha et konkurransemessig fortrinn.

DNB har siste tid tatt noen steg vekk fra Evry. Valget av nytt datasenterplassering kommer på toppen av at DNB nylig har gitt indiske Tata kontrakten om distribusjonsløsinger.


View Larger Map

Drift