KUTTER: Ericsson tjener ikke nok penger, og skal spare minst ni milliarder kroner ved å kutte staben i sommer.

KUTTER: Ericsson tjener ikke nok penger, og skal spare minst ni milliarder kroner ved å kutte staben i sommer.

Ericsson kutter tusener

Giganten ventes å kutte inntil 4.000 ansatte i sommer for å spare ti milliarder kroner. Det kan være starten på enda flere personalkutt.

Det kan være starten på enda flere personalkutt og reduksjon i antall forretningsområder selskapet holder på med.

Det er et telekomselskap under press som jakter store kostnadskutt. Toppsjef Hans Vestberg har måttet se børsverdien av selskapet rase 35 prosent ned det siste året. Til å være en stor aktør med store investeringer i forskning og utvikling anses børsverdien på 200 milliarder å være for lav og at grep må tas for å øke tillit og verdianslag.

Kutt på minst ti milliarder er målet, og inntil 4.000 ansatte kan måtte gå allerede i sommer. Nedbemanningen kommer til å foregå ved at ansatte søker jobber i konsernet på nytt, for å lodde og kartlegge hvem og hvor mange som ikke får bli med videre.

Men det er ventet at dette ikke er tilstrekkelig, og at flere må gå før denne kuttrunden er over.

Dette melder Svenska Dagbladet.

Det finansielle målet for selskapet er å bedre resultatet med minst ni milliarder målt mot 2014, men synkende salg har gjort det vanskeligere å oppfylle dette.

Varselet kommer etter en vekstperiode der antall ansatte i Ericsson har økt med 34.000 personer på seks år. Nå er antallet 116.300, og hele denne veksten har kommet i tiden Vestberg har sittet i sjefsstolen.

Kilder i Ericsson sier til Svenska Dagbladet at det totale mannskapskuttet kan bli 15.000, og at antall virksomhetsområder reduseres ved at forretningsområder selges ut av selskapet.

Karriere