Dyrere hoteller til Mac-reisende

Dyrere hoteller til Mac-reisende

Amerikansk reisenettsted viser ulike søkeresultater for Mac- og Windows-brukere.

Skal du bestille en reise fra det amerikanske reisebyrået Orbitz, bør du bruke en Windows-pc. Det gir lavere priser enn om du skulle gjort det samme fra en Mac.

Wall Street Journal har nemlig gjennomgått Orbitz' hotellutvalg fra både en Mac og en pc, og har funnet ut at man få opp ulike anbefalinger på hotell avhengig om man er en Mac- eller Windows-bruker.

Et søk på hotellovernattinger i Miami viser at Mac-brukere blir presentert for hoteller som er 11 prosent dyrere enn Windows-brukere, skriver danske PC World.

Prisforskjellen skal skyldes at Orbitz har funnet ut at Mac-brukere er i gjennomsnittet villige til å betale mellom 120 og 180 kroner mer for enn overnatting enn Windows-brukere. Dessuten er det 40 prosent mer sannsynlig for at Mac-brukere bestiller ett fire- eller femstjerners hotell.

Informasjonen har de brukt til å differensiere søkeresultat på bakgrunn av hvilket operativsystem brukerne har.

- Betaler ikke mer

Det amerikanske reisebyrået sier imidlertid at en Mac-bruker ikke betaler mer for det samme rommet enn en Windows-bruker, men de blir presentert med ulike anbefalinger, ifølge danske PC World. Wall Street Journals gjennomgang viser også at prisforskjellene varierer fra by til by. I flere byer får pc- og Mac-brukere vist frem nøyaktig de samme hotellene.

Ifølge Orbitz avhenger søkeresultatene dessuten av mange andre faktorer som for eksempel geografisk plassering og tidligere besøk på nettsiden.

At Mac-brukere er mer villige til å bruke penger enn Windows-brukere har man hørt før. Det økonomiske aspektet i Apple vs. andre-debatten er noe som lever i beste velgående. En undersøkelse fra analyseselskapet Forrester viser at gjennomsnittsinntekten på en amerikansk Mac-bruker er 98 560 dollar, sammenlignet med 74 452 dollar for en pc-eier.

Det er ikke kjent hva slags søkeresultater man får om man besøker Orbitz.com fra Windows i Boot Camp på en Mac...

Komponenter