24SevenOffice tapte i retten igjen

24SevenOffice tapte i retten igjen

Må betale 12 millioner i erstatning til Active 24 etter årelang tvist.

Rettsfarsen mellom 24SevenOffice og Active 24 ruller videre. Opprinnelig saksøkte 24SevenOffice sin tidligere samarbeidspartner Active 24 for 200 millioner kroner, et beløp som senere ble hevet til 300 millioner. Men nå er i stedet Active 24 tilkjent 12 millioner i erstatning.

Lang kamp i rettsapparatet

Bråket startet da Mamut kjøpte Active 24 sommeren 2006. 24SevenOffice hevdet at Active 24 deretter misligholdt samarbeidsavtalen og avsluttet samarbeidet i oktober samme år. I januar 2007 gikk 24SevenOffice til retten og krevde altså 200 millioner i erstatning. Dette kravet har imidlertid blitt avvist i samtlige rettsinstanser i løpet av de siste årene, og nå har Active 24s motsøksmål for uberettiget heving av samarbeidsavtalen vunnet fram i Oslo Tingrett.

- Vi er tilfreds med erstatningsutmålingen og håper nå at motparten besinner seg i forhold til en eventuell anke slik at denne saken ikke belaster rettsapparatet ytterligere, sier Eilert Hanoa, administrerende direktør i Mamut.

24SevenOffice vurderer anke

I tillegg til 12 millioner i erstatning til Active 24, må 24SevenOffice betale 360.000 kroner av motpartens sakskostnader. Erstatningsbeløpet tilsvarer tingrettens vurdering av hvor mye den inngåtte avtalen ville ha gitt Active 24 i avkastning dersom avtalen ikke var blitt urettmessig terminert.

- Styret i selskapet vil snarlig behandle spørsmålet om anke av dommen, men det er en nærliggende mulighet for at en anke kan bli innsendt, skriver 24SevenOffice i en pressemelding.

Les om:

Lov Og Rett