- Rimeligere å utvikle for Windows 10

FOR BEDRIFTENE: Teknologidirektør Børge Hansen hos Microsoft Norge tror bedriftene vil bli begeistret for Windows 10. (Foto: Microsoft)

- Rimeligere å utvikle for Windows 10

Windows 10 er ikke bare et OS, men også en plattform for utvikling, sier Microsofts teknologidirektør.

- Det er dyrt å utvikle programvare for mange plattformer. Windows 10 vil ta ned utviklingskostnadene, for nå kan utviklerne lage apper som tilpasser seg mange slags enheter.

Dette sier teknologidirektør Børge Hansen hos Microsoft Norge på spørsmål fra PC World/Computerworld om hva han synes er det viktigste ved Windows 10.

Som kjent har Microsoft nå varslet at en ny forhåndsversjon av Windows 10 snart blir tilgjengelig, og selskapet har demonstrert nyheter i Windows 10 med fokus på forbrukermarkedets ønsker og behov.

Det viktigste

- Hva er det aller viktigste nyskapende med Windows 10, slik du ser det?

- Microsoft legger nå til rette for at Windows ikke bare må ses på som et operativsystem, men like mye som en plattform for utvikling. Windows vil heretter være mindre avhengig av formfaktoren på enhetene som man kjører Windows på, sier Hansen.

Teknologidirektøren beskriver Windows 10 som en stor videreutvikling av det som Microsoft allerede har fått til med Windows gjennom mange år.

Noe av det viktigste er at brukerne nå vil kunne ha den samme brukeropplevelsen på tvers av alle slags typer enheter, til og med Xbox, påpeker Hansen.

Bedriftene begeistret

I presentasjonen av Windows 10-nyheter har Microsoft i denne omgang valgt å legge vekt på egenskaper og funksjoner som er viktige for forbrukerne. Men Hansen er overbevist om at også bedriftene vil gi Windows 10 en god mottagelse.

- Vi har allerede hatt en teknisk preview av Windows 10 ute hos bedriftene i flere måneder. Vi har lagt til rette for at bedriftene skal bli med videre for å kunne komme med innspill og for å få innsikt i hvordan vi vil legge til rette for bedriftenes bruk av Windows 10, sier Hansen.

- De første brukerkommentarene etter Microsofts store Windows 10-presentasjon denne uka begynner nå å dukke opp i debattfora på internett, og fortsatt er det noen som skriver at de vil holde fast på Windows 7 en god stund til. Hvordan vil du svare på slike utsagn?

- De har naturligvis rett til å ta en slik beslutning, men jeg synes jo at alle som fatter slike beslutninger basert på antagelser om fremtiden, gjør det på tynt grunnlag. Windows 7 er et fantastisk godt operativsystem,og vi synes det er hyggelig at mange er fornøyd med Windows 7. Men denne OS-versjonen nærmer seg slutten på sin livssyklus. Det vil ikke lenger komme nye funksjoner, selv om sikkerhetsoppdateringene vil fortsette å komme i mange år fremover. Derfor bør Windows 7-brukerne bli med videre. Vi vil gjerne gi dem muligheten til å ta i bruk alle de nye applikasjonene som nå kommer basert på Windows 10, sier Hansen.

Cortana på norsk?

På spørsmål om tale- og varslingstjenesten Cortana vil fungere på norsk, svarer Hansen at det er noe han ikke kan kommentere.

Microsoft