NY ÅRGANG: Samsung fornyer sine Galaxy A3- og A5-modeller.

NY ÅRGANG: Samsung fornyer sine Galaxy A3- og A5-modeller. (Foto: Samsung)

Samsung fornyer mellomklassen

2016-årgangen av Samsung Galaxy A-serien blir mer lik de stilrene Galaxy S6-modellene.

Den 28. januar blir det salgsstart i Norge for den neste generasjonen av Galaxy A-serien av smartmobiler fra Samsung.

Samsung Electronics Nordic har nå offentliggjort spesifikasjoner og priser på de nye modellene.

Bedre kamera

Bedre kameraer som kan aktiveres raskt og smalere ramme rundt skjermen er blant nyhetene i Galaxy A-serien for 2016.

Det er nye versjoner av de to modellene Galaxy A3 og Galaxy A5 som Samsung lanserer i denne omgang, Galaxy A5 med 5,2-tommers skjerm og Galaxy A3 med 4,7-tommers skjerm. Galaxy A7-modellen med 5,5-tommers skjerm kommer ikke i salg i Norden.

Den nye Galaxy A-serien har hentet mye av designinspirasjonen fra Galaxy S6, som kundene har satt stor pris på, fremholder Samsungs salgssjef i Norge, Stig-Ove Langø.

Galaxy A-serien har fått et forbedret kamerasystem som ifølge Samsung skal gi bedre foto- og videokvalitet. Galaxy A5 er utstyrt med optisk bildestabilisator. Dette i kombinasjon med et objektiv med lysstyrke f/1,9 både på front- og bak-kameraet skal gjør det lettere å få gode bilder også i dårlig lys.

Samsung benytter en såkalt Quick Launch-funksjon som gjør at kameraet aktiveres på sekundet når man gir et dobbeltklikk på hjemknappen.

De nye mobilene har flere nye selfie-funksjoner, og man kan lage animerte GIF-illustrasjoner direkte på mobilen.

Galaxy A5

Den nye versjonen av Galaxy A5 har en 5,2-tommers skjerm med oppløsning på 1920 x 1080 punkter. Telefonen har en åttekjerners Octa-prosessor på 1,6 GHz. Mobilen kjører Android 5.1, altså Lollipop-versjonen. A5 har to gigabyte internminne og 16 GB lagringsminne, med støtte for Microsd-kort på opptil 128 GB – forrige modell klarte bare 64 GB. Batterikapasiteten er oppgitt til 2.900 mAh, og vekten er 155 gram.

Veiledende pris er satt til 3.990 kroner inklusive mva.

Galaxy A3

Lillebror Galaxy A3 har 4,7-tommers skjerm på 1280 x 720 punkter og en åttekjerners Octa-prosessor på 1,5 GHz. Internminnet er på 1,5 GB og lagringsminnet er på 16 GB, med støtte for Microsd-kort på opptil 128 GB. Batteriet har en oppgitt kapasitet på 2.300 mAh, og vekten på mobilen er 132 gram.

Prisen er satt til 2.990 kroner.

Mobilitet