Slutt for Nokia-navnet

Slutt for Nokia-navnet

Så er det altså avgjort, Nokia er dødt.

Og opp fra asken stiger Lumia. Microsoft har nemlig, som forventet, valgt å kutte ut Nokia-navnet på fremtidige telefoner.

Ifølge et innlegg på Facebook-siden til franske Nokia, forklarer de at siden snart vil skifte navn til Microsoft Lumia.

Nokias franske Twitter-side melder om det samme, og Microsoft har nå bekreftet at det samme vil skje i andre land den kommende tiden.

Det er et knapt halvår siden Microsoft kjøpte opp den tidligere mobilgiganten fra Finland, og nå se det ut til at de altså vil fase ut det en gang så stolte navnet.

Har allerede startet

Microsoft har for så vidt allerede jobbet med å fase ut navnet en stund allerede, blant annet ved å i det stille endre navn på en del Nokia-apper.

Noen av Nokias nettsider har også blitt rutet videre til Microsoft, og det offisielle navnet for det som tidligere var Nokia, er nå Microsoft Mobile.

Mye tyder dermed på at nye Nokia Lumia 830 kan bli den siste Nokia-telefonen som dukker opp.

For til tross for at selskapet har jobbet med navnendring en stund, er det ikke mange ukene siden de lanserte nye Nokia-telefoner, Nokia Lumia 730 og Nokia Lumia 830.

Mindre forvirring?

Det er forståelig at Microsoft nå ønsker å trekke Nokia inn under sitt eget merkenavn, men likevel er det jo litt vemodig at det tidligere stolte navnet nå legges dødt.

En del vil nok kanskje savne Nokia, vi er blant dem, samtidig har navnet for en del blitt synonymt med et selskap om feilet i kampen mot iPhone og Android.

Slik sett kan det kanskje være på plass med en frisk start. For til tross for labert salg de siste årene, lager fortsatt Nokia, beklager, Microsoft Mobile, herlige telefoner.

I tillegg hjelper det kanskje med å lage et skille mellom det tidligere Nokia som lagde mobiltelefoner, og det fortsatt eksisterende Nokia som jobber med blant annet kart, nettverk og infrastruktur.

Les om:

Mobilitet