It-toppen i Nav sier opp i protest

It-toppen i Nav sier opp i protest

Nina Aulie har i dag sagt opp sin stilling og går på dagen etter seks år som it-direktør i Nav. Nav-sjefen er lei seg for hvordan arbeidsforholdet ble avsluttet.

Etter det Computerworld kjenner til har Nina Aulie sagt opp jobben i protest. Aulie har vært it-direktør i Nav siden august 2008, nå slutter hun altså brått i den statlige mastodonten. Det har ikke lykkes Computerworld å få tak i Aulie, men sjefen for Nav sier følgende om saken til Computerworld:

- Nav bekrefter at Nina Aulie har sagt opp sin stilling. Det er leit både for Nina og meg at arbeidsforholdet ble avsluttet på denne måten. Vi jobber med å finne en som kan fungere i stillingen til vi finner en erstatter, er alt Nav-direktør Joakim Lystad ønsker å si om saken nå.

Kilder i Nav sier til Computerworld at Aulie skal ha pakket sakene sine og reist fra jobben i dag etter å ha sendt en epost til kolleger hvor hun beskriver sin arbeidssituasjon som svært vanskelig. Aulie har, ifølge kildene, opplevd det hun kaller et utilbørlig press fra ledelsen siden i sommer.

Aulie skal ha fått beskjed fra ledelsen i Nav at hun skulle omplasseres og slutte som it-direktør fra og med i dag. Denne omorganiseringen er basert på anbefalinger fra en McKinsey-rapport hvor Aulie skal blitt utpekt som en slags syndebukk.

Ifølge kilder vi har snakket med har Nina Aulie på sin side ment at rapporten er ufullstendig og baserer seg på feil grunnlag.

Tøff tid

Store investeringer ble planlagt i 2012. Og det ble anslått at den kommende omleggingen og oppgradering av Navs it-systemer ville koste opp til 3,3 milliarder kroner i løpet av de neste fire til seks årene. Dette skulle komme i tillegg til de ca. 1,5 milliardene Navs it-budsjett sluker hvert år.

Den offentlige etaten har også investert tungt i informasjonsteknologi, men har møtt på store problemer. Nav har langt fra løst sine organisatoriske og teknologiske utfordringer. Nina Aulie har hatt en av de mest krevende it-jobbene i landet og Computerworld har flere ganger satt henne på listen over Norges aller mektigste i norsk it-bransje. I fjor fikk hun en åttende plass på listen over it-Norges mektigste.

For ganske nøyaktig ett år siden kom problemene opp til overflaten. Først forlot Moderniseringsdirektøren skuta, så ble det kjent at Moderniseringsprogrammet ble nedlagt. Nav kunne den gangen ikke svare på hvor mye arbeid som er bortkastet av det 3,3 milliarder store prosjektet.

Offentlig Sektor