1 av 10 norske medarbeidere kan bli rammet

AVSKJEDIGET: 400 danske CSC-ansatte mister jobben. I tillegg vil nedskjæringene gå ut over 100 medarbeidere i Norge og Sverige. (Illustrasjonsfoto)

1 av 10 norske medarbeidere kan bli rammet

It-selskapet CSC omstrukturerer virksomheten. Vil ramme norske medarbeidere. 

It-selskapet CSC skal sparke 400 av 1100 danske medarbeidere. Dette melder den danske avisen DR.dk.

De første nedbemanningene forventes å skulle skje i slutten av mai. Deretter skal rundt 100 CSC-medarbeidere i Sverige og Norge avskjediges, melder avisen.

Også i Norge

– Dette stemmer delvis, sier Tore Havre, som er daglig leder i CSC Norge. Ifølge han er det snakk om et litt mer beskjedent antall her. 

– I Norge er det snakk om mellom 20 og 40 stillinger, men det vil nok være nærmere det lave tallet, sier Havre. Han håper at de i Norge vil kunne gjennomføre prosessen ved frivillig avgang.

Det er omkring 270 ansatte i CSC Norge. Om 30 av disse blir rammet, vil én av 10 medarbeidere forlate selskapet.  

Ifølge Norgessjefen vil nedbemanningen gå utover inntil 40 til 60 stillinger i Sverige, mens den resterende delen er i Danmark. I tillegg vil det være rekruttering av cirka 150 nye stillinger. 

Omstrukturerer

Administrerende direktør i CSC Danmark, Jørgen Jakobsen, skriver i en e-post til DR at nedbemanningene er en konsekvens av at CSC omstrukturerer virksomheten. 

– I dag har vi startet en omstillingsprosess av arbeidsstyrken, skriver han i en e-post til DR. Jakobsen angir at transformasjonsprogrammet kan ta opp til 12 måneder å gjennomføre. 

Oppsigelser