EKSPANSJON: Gründer Tønnes Ingebrigtsen i Mnemonic skal satse sterkere internasjonalt ved hjelp av investeringer fra Ferd. (Foto: Mnemonic/Charlotte Sverdrup)

EKSPANSJON: Gründer Tønnes Ingebrigtsen i Mnemonic skal satse sterkere internasjonalt ved hjelp av investeringer fra Ferd. (Foto: Mnemonic/Charlotte Sverdrup)

Mnemonic satser internasjonalt

Norske Mnemonic melder at investeringsselskapet Ferd skal investere i selskapet, for langsiktig eierskap og internasjonal vekst.

Mnemonic er ett av de aller største norske sikkerhetsselskapene. Selskapet har hatt suksess både her hjemme og utenfor landets grenser. Blant annet er selskapet en kilde til en rekke politimyndigheter globalt, og er også en betrodd kilde til Europol.

Nå melder selskapet at investeringsselskapet Ferd har inngått en avtale om å investere i selskapet. Målsetningen for det nye partnerskapet er å sikre et langsiktig eierskap mellom de ansatte og Ferd, samt øke satsningen internasjonalt, melder Mnemonic i en pressemelding.

Ambisiøs partner

Mnemonic ble stiftet i år 2000 av flere personer med bakgrunn fra Skrivervik Data. Gründerne er stadig aktive i selskapet, og fram til nå har selskapets aksjer i stor grad vært eid av grunnleggerne og de ansatte i selskapet. Nå selger altså selskapet en del av aksjene til Ferd, for å understøtte sterkere satsning både her hjemme og internasjonalt.

– Vi er utrolig stolte av det vi har fått til og det tjenestespekteret vi leverer i dag. Nå ønsker vi å satse sterkere utenfor Norge, samtidig som vi fortsetter å bli bedre på kjernevirksomheten vår, sier gründer og daglig leder i Mnemonic, Tønnes Ingebrigtsen i pressemeldingen.

– Med på dette ønsker vi å ha med oss en ambisiøs partner som tenker langsiktig, legger han til.

Fortsetter som før

Selv om Ferd skal kjøpe seg opp i Mnemonic, understreker selskapet at det er mye som fortsetter som før. I pressemeldingen kan vi lese at «Ferd vil gjennom sitt erverv av aksjene tilrettelegge for et bredt medeierskap og majoriteten av selskapet vil fortsatt være eid av Tønnes Ingebrigtsen og de ansatte i selskapet, slik det har vært de siste 18 årene. Transaksjonen vil ikke føre til endringer i selskapets drift eller ledelse, og Ingebrigtsen fortsetter som daglig leder og beholder den samme eierandelen han har hatt siden oppstarten i 2000».

– Mnemonic er et fantastisk spennende selskap som hver dag gjør en uvurderlig jobb med å sikre norske og internasjonale virksomheter. Vi er utrolig imponert over selskapets ansatte, integriteten i arbeidet deres og den posisjonen de har etablert i Norge og internasjonalt, sier Morten Borge, konsernsjef i Ferd i pressemeldingen.

siste nyheter