MODELLERING: Sculpt+ er nok et gratisprogram for 3D-modellering på nettbrett.
MODELLERING: Sculpt+ er nok et gratisprogram for 3D-modellering på nettbrett.

Autodesk med kraftig 3D-modelleringsapp

123D Sculpt+ er en gratis, men kraftig modelleringssapp for nettbrett - både for Android og iPad.

Publisert Sist oppdatert

Autodesks 123D-serie med apper for nettbrett får et nytt tilskudd: Sculpt+. Dette er en videreutvikling av Sculpt-appen samtidig som funksjonalitet fra 123D Creatures flettes inn.

Når man ser hva Adobe og Autodesk får ut av iPad-en, gjør det alle påstander til skamme om at nettbrettet kun er til konsum. Dette har vi visst en stund, men den fortsatte satsningen viser at dette ikke var en døgnflue, men en varig trend.

Autodesk utvikler programvare av alt fra CAD og CAM til 3D-animasjonspakker som 3D Studio Max og Maya.

Nå har selskapet utviklet en hel svite med små-apper under 123D-paraplyen. Dette er programmer som gjør få ting godt - og som også utnytter potensialet i en berøringsskjerm.

Sculpt+ har nå samlet sammen funksjoner i flere ledd, og kan vise til imponerende ytelse både hva angår modellering og texturing samt boning. Sistnevnte er prosessen der man tildeler 3D-objekter et symbolsk skjelett, som siden kan animeres. Faktisk en av de teknisk mest krevende prosessene i en hel 3D-animasjonsloop.

Og utrolig nok er Sculpt+ fremdeles gratis. Ikke bare kan du modellere og gi objektene overflatekvaliteter som farge og tekstur, men de kan også eksporteres for videre bearbeiding til et mer profft 3D-program.

Og, ikke minst, de kan faktisk sendes til 3D-print rett fra appen. Høres ut som et morsomt helgeprosjekt er under oppseiling.

Du kan lese mer om Sculpt+ her.

iPad-appen laster du ned gratis fra AppStore her

Android appen finnes på Google PlayStore her

Sjekk ut en promo-video nedenfor:

Via Autodesks 123d blog.