3D: Mac endelig ved bordet. (Foto: Apple)

AR/VR kommer til Mac

Se videodemo fra WWDC 2017 med sanntids-3D både for syntetisk og utvidet virkelighet.

Publisert Sist oppdatert

Endelig kommer Mac til bordet med både AR og VR under macOS. Du kan fort trenge den nye iMac Pro som kommer til jul.

En ny versjon av macOS, kalt High Sierra, ble lansert nylig under utviklerkonferansen WWDC 2017. Versjonen er tilgjengelig for utviklere nå, og vil bli tilgjengelig som åpen beta i løpet av sommeren. Sluttbruker vil få tilgang til endelig versjon gratis til høsten.

Blant nyhetene er den lenge etterlengtede støtten for Augmented Reality (utvidet virkelighet) og Virtual Reality (virtuell virkelighet) for Mac.  Maskinvarekravene vil imidlertid muligens være en begrensning, litt avhengig av hva du har tenkt å gjøre. 

Pokemon

Utviklere får nå tilgang til et rammeverk kalt ARKit, som gir støtte til disse 3D-teknologiene i sanntid, og kan også utvikle applikasjoner for iOS ikke ulikt det vi som prinsipp kjenner fra Pokemon Go.

Apple har støttespillere fra industrien med seg, og Unreals spillmotor samt Valves VR-løsninger vil begge støtte ARKit. Testversjoner er tilgjengelige for utviklere nå. Også spillselskapet Epic Games er med på laget.

Sjekk to videoer tatt fra WWDC 2017 med gjennomgang av både markørløs AR-teknologi på en iPad samt VR-modellering på en ny iMac nedenfor. Første demo ble gjort av Peter Jacksons AR-firma Wingnut, mens VR-demoen er lagd av ingen ringere enn Industrial Light&Magic, grunnlagt av George Lucas.