NYE MARKEDER: HP satser kraftig på 3Dprint, men vet ennå ikke helt hvor det bærer, sier Verner Hølleland. (Foto: Atle Skretting)

Ferie med fotoskriver i lomma

SOMMERPRAT: HP-sjef Verner Hølleland ser fram til Norges-ferie med familiebesøk, mobilkamera og trådløs lommeskriver.

Publisert Sist oppdatert

– Hva har opptatt deg mest den siste tiden før ferien?

– For et globalt børsnotert selskap er fokuset hele tiden på å få kvartalene i mål. I tillegg er det nå mye som skjer rundt leveranser og avtaler. Mange elever skal ha nye elev-pcer i august og HP står for mange av leveransene.

– Hva skal du gjøre i sommerferien?

– I sommer har jeg snudd om på det. Vanligvis er det fjellet i påsken og utlandet i sommerferien. I år ble det California-tur i påsken, så det blir Norges-ferie i sommer. Først skal vi til Bergen, der jeg kommer fra. Så blir det nordover, til familie i Trondheim, og til Andøya. Jeg har en sønn som skal begynne på skole der. 

3D-print for proffene

– Hva setter du i gang med når du er tilbake fra ferie?

– HP har avvikende regnskapsår, og 1. november er den første dagen i det nye året.  Så det blir full planlegging av 2018 når vi kommer tilbake. Vi har vokst fint i 2016 og 2017 og vil vokse videre. 3D-print mot det profesjonelle markedet er et nytt og spennende område vi satser stort på, men vi vet ikke helt hvor det tar oss.

– Hva er sommerens favorittdings eller favoritteknologi?

– For meg blir det HP Sprocket. Det er en kul dings, en mobil liten printer som faktisk er så liten at du lett tar den med deg i skjortelommen. Du printer bildene dine rett fra mobilen. Som med den gamle polaroiden får du bildene rett ut og kan dele dem med en gang. Lime dem inn i hytteboken, sette dem på kjøleskapsdøren, eller hvor som helst.