NY TJENESTE: Eivind Helgaker, administrerende direktør i Ice.net ser frem til å lansere mobiltjenester. Med på laget har de Elkjøp, som er den eneste butikkjeden som fører nykommerens abonnementer (arkivfoto)

Alcatel Lucent skal bygge for Ice

Alcatel Lucent vant kontrakt om utbyggingen av Ice Norges mobilnett. Det nye nettet vil komme i drift i 2015 og etter hvert med Volte taleteknologi.

Publisert Sist oppdatert

Dermed er Ericsson på det nærmeste radert ut av norsk mobilutbygging da de kun sitter igjen med Nord-Norge for Netcom. Alcatel Lucent vant kontrakten i konkurranse med etter de vi erfarer Huawei, Ericsson, ZTE og Nokia Siemens Network.

For Alcatel Lucent er dette et gjennombrudd i hele Skandinavia. De skal også bygge LTE 4G-nett for Access Industries/AINMT Holdings i Sverige og Danmark.

- I første omgang er det CDMA-teknologien i vårt eksisterende nett i Norge som skal skiftes ut med LTE, opplyser lederen for Ice.net Eivind Helgaker som svarte slik på spørsmål om når de åpner.

- Det kommer spennende nyheter fra oss i 2015., sier han. I presseinformasjonen går det fram at intensjonen er at hele dagens 450-nett skal være ferdig skiftet ut i løpet av 2015.

Ice Net har opsjon på å overta Tele2s 2000 nettsiter. Det siste gjør at dersom de utnytter dette kan de raskt får god bydekning også. Med et helt nytt 4G-nett vil Ice også komme i en posisjon der de kan by de andre operatørene på god priskonkurranse. Med bare 100 000 kunder i dag vil Ice ha kapasitet til å konkurrere sterkt på store datapakker. Fra å være en operatør for ventelig småbrukere blir de raskt attraktivt for storbrukere.

-        Alcatel Lucents styrke i USA var medvirkende til vårt valg av leverandør, sier Eivind Helgaker.