SJAKKTREKK PÅ MOBILEN: Ifølge Telenor var det veldig populært å følge VM-duellen i sjakk på mobile enheter. Illustrasjonsfoto: Istock
SJAKKTREKK PÅ MOBILEN: Ifølge Telenor var det veldig populært å følge VM-duellen i sjakk på mobile enheter. Illustrasjonsfoto: Istock

Sjakk er god butikk for Telenor

Duellen mellom Magnus Carlsen og Viswanathan Anand fikk 4G-nettet til å gløde.

- Forrige måned hadde vi mange dager med mindre topper. Disse er sammenfallende med de dagene Magnus Carlsen spilte, og datatrafikken er da cirka 20 prosent høyere enn normaltrafikk, sier Bjørn Ivar Moen, leder for Telenor Norges mobildivisjon i en melding.

Det ser med andre ord ut som nordmenn i høy grad har trukket strømming av live-hendelser til brystet.

På enkelte dager under sjakk-VM var datatrafikken i 4G-nettet oppe i 57 prosent over normalen.

Det er også en sterk indikator på økning i 4G-brukere. Tilsvarende trafikktall for VM i fjor var 18 prosent over normalen, og også da var det tydelig at sjakk-trenden trakk mobile strømmere.

Moen regner også med at å strømme TV og video over mobilnettet etter hvert blir så vanlig og dagligdags at begivenheter som sjakk-VM ikke vil gi like store utslag.

- I dag, når andelen 4G er blitt 57 prosent og det er blitt normalt å se TV på mobilen, vil nok slike hendelser gi mindre utslag i trafikken i framtiden fordi kundene allerede er på nett, og bare «bytter kanal», sier Moen.

Han forteller også at Telenor så tilsvarende trender for strømming over mobilnettet under VM-sluttspill i fotball og OL i Sotsji.