TV: Dolby Vision eller HDR10? (Foto: Wikipedia / Macworld)

Ny AppleTV med 4K og HDR

RYKTE: Apple-lekkasjer tyder på at en oppgradert Apple TV er nært forestående, og at nye Apple TV vil ha funksjoner som 4K-oppløsning og HDR-fargespekter.

Publisert Sist oppdatert

Nylig lekket det en rekke tekniske detaljer fra intern kode hos Apple.

iPhone 8-informasjon ble kjent før offisiell lansering i høst, samt en del spennende om Apple TV også.

Kinoformat

Apple TV formelig lengter etter en oppdatering, og det opplagte valget synes å falle på 4K-bildeoppløsning. Netflix starter med å lansere nye serier i dette høyoppløselige formatet som er på høyde med kino-oppløsning. Også mange nye TV-skjermer kommer med dette innebygget, og ikke minst har prisene begynt å falle. 4K-oppløsning har vært vanlig i avspillingsenheter i lang tid.

En annen kilde for 4K-formater er fotografier tatt med en iPhone, for eksempel, eller også video fra samme sted. Siden iPhone 6s har smarttelefonen hatt anledning til å ta opp film i 4K. Også den nye Xbox-konsollen skal ha støtte for 4K Bluray-disker.

Fargespekter

Men oppløsning er ikke alt her i livet - også kvaliteten på punktene er viktige. Større og bredere fargerom vil gi mer dynamiske bilder med større kontrast og antall farger.

Det ser ut som om standardene HDR10 og Dolby Vision blir dominerende, og nye Apple TV vil angiveligvis støtte begge disse i tillegg til ytterligere en HDR-innstilling kalt HLG (Hybrid Log-Gamma). Tallet 10 i HDR10 henspiller på 10-bits fargedybde.

Dolby Vision vil være avhengig av maskinvaren for full gjengivelse, og vil muligens bli mest aktuell for profesjonelt utstyr og kinobruk. Sjekk ut en promo-video for Dolby Vision nedenfor.

Via AppleInsider