4K-innhold klart på iTunes

Apple TV 4K er i salg i butikkene, og innholdet har begynt å få utbredelse på iTunes. Hva med iOS eller Mac?

Publisert Sist oppdatert

Høyoppløselige filmer i kinokvalitet begynner nå å bli tilgjengelige på iTunes. Én måte å se innholdet på er nye Apple TV 4K. Hva skal til ellers?

Kinokvalitet

Apple TV 4K ble nettopp lansert av Apple, parallelt med iPhone 8 / iPhone X, og er nå også i salg i butikkene. Apple gjorde samtidig noe smart, nemlig å si at HD-filmer du har kjøpt, vil kunne bli oppgradert til 4K gratis. 

I tillegg er det selvfølgelig tilgjengelig innhold fra din egen iPhone, eller innhold fra strømmetjenester som YouTube og Netflix. 

Men: YouTube-appen bruker en annen kodek som ikke støttes av Apple TV 4K, og vil dermed falle tilbake til full 1080 HD. 

Netflix og HBO Nordic forventes å kunne bli tilgjengelig med 4K-innhold også i Norge, og etterhvert muligens også Amazon Prime. Også EuroSport, når TV-appen for Apple TV og iOS kommer i løpet av året, skal kunne levere dette. 

Kompatibel?

Men foreløpig er det kun en Apple TV 4K med en rask HDMI-kabel og en ny tv med 4K-oppløsning (og som eventuelt støtter HDR) som er tilgjengelig for avspilling av 4K-media fra Apple. iOS-enheter med høyere oppløsning, som nye iPad Pro, forventes å kunne støtte 4K, men om det faktisk blir tilgjengelig er noe usikkert. Om det er noe vits i er en annen sak.

Mac

Og MacOS? Glem det. Her tas det ingen sjanser med tanke på lokal nedlasting og piratkopiering. Og apropos nedlasting: Heller ikke på Apple TV 4K er det aktuelt å laste ned innholdet – 4K-media er kun tilgjengelig for strømming. Så det behøves en rask internettforbindelse.

Men ta turen innom iTunes, enten på AppleTV, Mac eller iOS – der kan du se hva som er tilgjengelig med 4K allerede nå, og også handle. Flere filmer vil komme etter hvert.

Du kan lese mer om 4K hos Apple her. For maskinvarestøtte se her.