96 TERABYTE: Er det ikke på tide med en 100 TB-disk snart? (Foto: LaCie)

96 TB-kabinett for 6K-video

LaCie tenker stort og lanserer et RAID-kabinett som yter opp mot 2600 MB/s over  Thunderbolt 3​.

Publisert Sist oppdatert

LaCie tyr nok en gang til designer Neil Poulton når det nye monster-kabinettet spesielt tiltenkt videoredigering blir lansert.

Thunderbolt

Hele 96 TB med lagring har man funnet plass til i dette eksterne kabinettet som kan yte opp mot 2600 MB/s. Det er nok til å ta imot en 6K-videodatastrøm på direkten. Faktisk ytelse avhenger av RAID-oppsettet, inkludert redundans (for eksempel kan det oppnås 2400 MB/s med RAID 5).

Til sammenlikning nevnes det at den teoretiske båndbredden i Thunderbolt 3 er 40 Gb/s .

12big-disken, som også fås i konfigurasjoner med 48 og 72 TB, benytter hele to av de nyeste Dual Thunderbolt 3-portene med USB-C med mulighet for lenking av både skjermer og datamaskin.

Som for eksempel to 4K-skjermer etter hverandre på samme ledning (alternativt én 5K-skjerm). Eller til og med seks slike 12big-oppsett etter hverandre for astronomiske  576 TB med diskplass.

RAID

RAID-oppsett kan gi feilsikring slik at sviktende drev kan byttes ut mens det er full operativ drift (ikke under RAID 0). Disse leveres som "enterprise-class” med 7200 RPM og 64 MB cache.

LaCie har også lagt inn ekstra vifter, i tilfelle en slik skulle svikte. Kabinettet i seg selv er vertikalt orientert med et lite fotavtrykk, og med utførelse i aluminium. Dette bidrar også til varme-dissipasjonen. Hele saken veier opp mot 18 kg.

Egen programvare inkludert RAID-oppsett medfølger. 12big krever OS X 10.10 eller senere.

Du kan lese mer om 12big her. Sjekk ut en promo-video nedenfor.

Via Business Wire