TÅRNSJEFEN: Fra venstre: Tårnselskapets nye sjef Sondre Naper, og styreleder i Tårnselskapet AS og teknologidirektør i Ice, Jan-Erik Hvidsten. Her ved en basestasjon nær Ice-kontoret i Nydalen.

Tårnselskapet har fått sjef

Sondre Naper blir daglig leder i selskapet som skal bygge 5G-nett for Altibox.

Publisert

– Nå ser jeg frem til oppgavene med å drifte og forvalte infrastruktur som bidrar til at hele Norge får tilgang til høyhastighetsbredbånd og eksemplarisk mobildekning, sier Sondre Naper i en melding fra Ice.

Tårnselskapet er et resultat av at 23 forskjellige bredbåndsselskaper i Altibox-partnerskapet gikk sammen om et felles selskap for å sørge for rask utbygging av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett.

Selskapet vil bygge, eie og drifte fysisk og passiv infrastruktur som utgjør mobiltårn over hele landet.

– Ser kommersielle muligheter

Naper har tidligere jobbet for Sony, men har vært i Ice siden 2014. Her har han hatt flere roller innen utbygging og vedlikehold i Ice, sist med ansvar for eiendomsavdelingen.

– Tårnselskapet trenger en motivert daglig leder som har driv og stayerevne. I tillegg er det viktig å ha noen som ser muligheten for at «tårnene skal stå for seg selv». Det finnes kommersielle muligheter utover det å bygge for Ice, sier styreleder i Tårnselskapet AS og teknologidirektør i Ice, Jan-Erik Hvidsten.

Tårnselskapet blir en viktig del av utbyggingsprosjektet når Ice bygger 3900 nye basestasjoner, og oppgraderer 3200 eksisterende.

Naper vil ha en glidende overgang fra Ice, men målet er at han jobber fulltid for Tårnselskapet i løpet av januar 2023.

– Jeg har full tiltro til at Sondre sammen med Altibox-partnerne sørger for kommersiell drift samtidig som de er en av de viktigste nøklene i utbyggingen av den samfunnskritiske digitale infrastrukturen som utgjør Norges tredje nasjonale 5G-mobilnett, avslutter Hvidsten.