KAN NEKTES: Norge vurderer tiltak som kan holde Huawei utenfor utbyggingen av 5G her til lands. Det kan justisministeren avsløre til Reuters. (Foto: Huawei)

Kan bli nektet 5G-utbygging

Spionasjebekymring kan føre til at kinesiske Huawei ikke får bygge infrastruktur for 5G-nettet.

Publisert Sist oppdatert

Regjeringen diskuterer nå måter å redusere sårbarheten i telecom-industrien før den neste utbyggingen. De kan dermed ende opp med å nekte Huawei å bygge infrastruktur på 5G-nettet. Det melder Reuters

-Vi deler den samme bekymringen som USA og Storbritannia, nemlig spionasje på private og statlige aktører i Norge, skal justisminister Tor Mikkel Wara ha fortalt nyhetsbyrået.

Høyt prioritert

Justisministeren sier i intervjuet med Reuters at saken har høy prioritet, og at de ønsker å ha dette på plass før utbyggingen av neste runde med nytt nettverk. 

Huawei på sin side, mener at utstyret deres er sikkert. 

– Våre norske kunder har høye sikkerhetskrav til oss, sier Tore Orderløkken, som er sikkerhetssjef i Huawei, til Reuters, og fortsetter:

– Vi vil fortsette med å være åpne og transparente, og tilby utvidet testing og verifisering av utstyret vårt for å bevise at vi kan levere sikre produkter i 5G-nettverket i Norge.