BYGGER: Telia håper å bli landsdekkende på 5G i løpet av 2023. (Foto: Telia)

Telia: Disse stedene får 5G neste år

Telia skal være først i Norge med et landsdekkende 5G-nett i løpet av 2023, og innen året er omme vil halvparten av befolkningen ha tilgang til 5G fra selskapet.

– Vi har så langt rullet ut 5G til godt over to millioner nordmenn landet over, og jeg er stolt over å kunne si at vi fortsetter med uforminsket styrke i 2022, sier administrerende direktør i Telia Norge, Stein-Erik Vellan i en pressemelding.

– Et tyvetalls nye byer og kommuner i Innlandet, Vestfold og Telemark og Viken får 5G i første halvår neste år, blant annet Etnedal, Nord-Aurdal, Horten, Kragerø, Tønsberg, Gol og Øvre Eiker. Videre begynner vi en større utbygging på en rekke steder der vi allerede har slått på enkelte 5G-basestasjoner, som i Drammen, Hemsedal, Larvik, Sandefjord og Tromsø.

Et stort skritt

Telia fortsetter 5G-utbyggingen i følgende byer og kommuner i første halvår av 2022:

Innlandet: Etnedal, Nord-Aurdal, Nordre Land, Skjåk, Søndre Land, Sør-Aurdal, Sør-Fron, Tolga, Tynset, Vang, Vestre Slidre og Øystre Slidre

Vestfold og Telemark: Bamble, Drangedal, Færder, Holmestrand, Horten, Kragerø, Larvik, Porsgrunn, Sandefjord, Tønsberg og Vinje

Viken: Drammen, Flesberg, Flå, Gol, Hemsedal, Hol, Hole, Kongsberg, Krødsherad, Modum, Nesbyen, Nore og Uvdal, Sigdal, Skiptvet, Øvre Eiker og Ål

Troms og Finnmark: Tromsø

– I andre halvår av 2022 står et stort antall nye byer og kommuner i Agder, Møre og Romsdal, Rogaland, Trøndelag, Vestfold og Telemark og Vestland for tur, sier Vellan.

Med neste års 5G-utbygging vil Telia ta et stort og viktig steg mot et landsdekkende 5G-nett i 2023, mener han.

Telia jobber samtidig videre med å utvide 5G-dekningen på en rekke steder hvor utbyggingen er godt i gang fra tidligere, slik at enda flere innbyggere får tilgang til 5G i året som kommer.