MOT TOPPEN: Tone Fondevik in action. (Foto: Privat)
MOT TOPPEN: Tone Fondevik in action. (Foto: Privat)

– Robotene skal ta seg av rutineoppgavene

SOMMERPRAT: Når ferien er over blir det robotisering i 99X hvor Tone Fondevik styrer skuta. Men først blir det klatring i Dolomittene.

Publisert Sist oppdatert

Tone Fondevik (47) hadde nylig sitt 10-års jubileum som administrerende direktør for outsourcing-selskapet 99X.

– Hva har opptatt deg mest den siste tiden før ferien?

– Å få unna alle tilbudene som skal besvares. Vi opplever stor pågang nå om dagen.

– Hva skal du gjøre i sommerferien?

– Jeg skal på min årlige klatre- og fjelltur i Dolomittene sammen med familie. Der skal vi også gå fra hytte til hytte. Det er faktisk noe vi har gjort de siste 15 årene. Det er ikke friklatring, men via terrasser, sikrede ruter som har forskjellige vanskelighetsgrader. Man kan begynne på 1. nivå. Vi har kommet opp på 5. nivå etter å ha praktisert hver sommer i femten år.

Automatisering

– Hva setter du i gang med når du er tilbake fra ferie?

– Da skal vi inn i forhandlinger med kundene som har fått tilbud av oss, og forhåpentligvis close dem. Så skal vi jobbe mer med strategien vår og utvikle nye tjenester. Vi ser blant annet på robotteknologi for å effektivisere en del kundehenvendelser og rutineoppgaver slik at de ansatte kan jobbe med mer verdiskapende oppgaver. Vi jobber for å automatisere hele tiden.

– Hva er sommerens favorittdings eller favoritteknologi?

– Det er mobilen min, den bruker jeg hele tiden. Jeg gjør alt med den, har den alltid med meg, og bruker den til og med når jeg rir distanseritt, som jeg driver med internasjonalt. Når rittene er på opptil 12 mil, er det en hjelp å kunne sjekke distanse, gjennomsnittsfart og så videre på mobilen.