FORANDRE NORGE: Øystein Eriksen Søreide, påtroppende administrerende direktør for Abelia, gleder seg til å bidra til å støtte bedriftene som skal forandre Norge. (Foto: Abelia pressefoto)

Øystein E. Søreide blir ny administrerende direktør i Abelia, tiltrer 1. oktober

Går fra stilling som bydelsdirektør i bydel Grorud i Oslo.

Publisert Sist oppdatert

Styret i Abelia opplyser i en pressemelding at de har tilsatt Øystein E. Søreide som ny administrerende direktør etter Håkon Haugli, som allerede har begynt i jobben som sjef i Innovasjon Norge. Søreide står i dag i stillingen som bydelsdirektør i bydel Grorud i Oslo kommune, og skal tiltre i den nye jobben den 1. oktober.

Erfaren leder

Fra styret i Abelia, som er NHOs forening for kunnskaps- og teknologibedrifter, ønskes Søreide velkommen med forventninger om å passe rollen svært godt.

– Øystein E. Søreide er en erfaren leder med allsidig bakgrunn fra både privat og offentlig sektor. Hans kjennskap til politikk, næringsliv og organisasjonsliv gjør han svært egnet som leder av Abelia, sier Grete Aspelund, styreleder i Abelia, i pressemeldingen.

Norske kunnskaps- og teknologibedrifter gjør innovasjon og omstilling mulig for seg selv, andre næringer og offentlige virksomheter. Abelia er gjennom sine medlemmer drivkraft for kunnskapssamfunnet.

– Abelia har allerede en sterk og viktig stemme i norsk samfunnsliv. Sammen med medlemmer, styre og dyktige kolleger ser jeg frem til å utvikle Abelia videre og bidra til fremtidens verdiskaping, bærekraftig vekst og velferd i Norge, sier Øystein E. Søreide.

Bred bakgrunn

Søreide har en bred bakgrunn fra både private og offentlige virksomheter og organisasjoner. Om bakgrunnen skriver Abelia at «Søreide har de siste tre årene være bydelsdirektør i Bydel Grorud i Oslo kommune. Før dette var han byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo kommune (H). Han har jobbet flere år i industribedriften O. Mustad & Søn, hvor han blant annet var markedsdirektør for EMEA-regionen. Han har også vært markedsdirektør i flere ideelle virksomheter som UNICEF Norge, CARE Norge og SOS-barnebyer. Fra 2002 til 2008 var han sjefsekretær i Oslo Høyre. Søreide har master i internasjonal markedsføring fra Handelshøyskolen BI og etterutdanning i ledelse fra Solstrand (AFF)».

– Etter noen år i politikk og offentlig administrasjon, ser jeg frem til å komme tilbake til næringslivet. Store deler av norsk næringsliv møter stadig mer internasjonal konkurranse, krav om omstilling, og behov for digitalisering. Kunnskaps- og teknologibedriftene har en nøkkelrolle i denne utviklingen, og jeg gleder meg til å jobbe for og med bedrifter som forandrer Norge, sier Søreide.

Stor interesse

Styret i Abelia opplyser at det har vært «svært stor» interesse for stillingen som administrerende direktør i organisasjonen. De forteller at de har vurdert mange kandidater gjennom en grundig prosess.

– I tillegg til lang og bred ledererfaring har Søreide svært god kjennskap til flere av Abelias prioriterte områder, slik som offentlig-privat samarbeid og innovative anskaffelser.  Vi er derfor trygge på at han vil videreutvikle Abelia til det beste både for ansatte og medlemmer, sier Aspelund.

Abelia har medlemsvirksomheter innen IKT, telekom, utdanning, forskning, konsulent/rådgivning, kreative næringer og ideelle organisasjoner. Abelia har over 2.370 medlemmer med omlag 49.000 årsverk over hele landet, opplyses det i pressemeldingen.