HELSEHJELP: Google endrer praksis for å sikre nøyaktig informasjon til sine brukere. (Foto: Unsplash)
HELSEHJELP: Google endrer praksis for å sikre nøyaktig informasjon til sine brukere. (Foto: Unsplash)

Google skal merke abort-klinikker på kartet

Skal bidra til å vise riktig informasjon for mennesker som søker helsehjelp.

Publisert Sist oppdatert

Etter avgjørelsen om å oppheve Roe v. Wade tidligere i sommer, har mange tech-selskaper endret praksis for å sikre kvinners rettsvern og rett til å bestemme over egen kropp. Blant annet kom det anbefalinger om å slette apper som sporer menstruasjonsdata, og Google fjernet stedsdata fra brukere som hadde oppholdt seg i nærheten av abort-sentre.

Nå tar de enda et grep for å sikre tilgang. I følge CNN skal Google nå merke helsetjenester og -klinikker som tilbyr abort i søke- og karttjenester. De vil skille mellom helseklinikker som tilbyr abort og ikke, noe som vil gjøre at senter som primært ønsker å fraråde abort vil havne i sistnevnte kategori.

For å bekrefte eller avkrefte hva slags tilbud et helsesenter har, skal Google ringe de aktuelle virksomhetene eller skaffe data fra pålitelige kilder. Hva disse kildene er, gjøres ikke kjent, men Google har sagt det samme om søk etter covid19-vaksiner.

Gi relevant informasjon

Beslutningen kommer etter at Yelp har annonsert en lignende endring, samt press fra demokrater og republikanere for at Google skal ta stilling til saken. Enkelte demokrater roser Googles beslutning:

- Dette handler ikke om å dempe stemmer eller å begrense tale – det handler om å returnere søkeresultater som nøyaktig adresserer en brukers søk og gi brukerne informasjon som er relevant for deres søk, sa senator Mark Warner i en uttalelse.