MOBIL-PC: Acers toppsjef Jason Chen og en av hans produktsjefer lanserte Acer Jade Primo på selskapets IFA-pressekonferanse onsdag. (Foto: Toralv Østvang) 

Acer med lomme-PC for Windows 

Acer har lansert sin første Continuum-tilpassede mobil for Windows 10 og kaller den en lomme-PC.

BERLIN (PC World/Computerworld): Acer Jade Primo er navnet på den første smartmobilen fra Acer som kjører full Windows 10 i stedet for Windows Phone-operativsystemet.

Dermed er den også en av de første Windows 10 Continuum-PC-ene som er lansert. Den er imidlertid fortsatt på prototyp-stadiet og kommer trolig ikke i salg før etter årsskiftet. 

Continuum er som kjent betegnelsen Microsoft bruker på den nye Windows 10-teknologien som automatisk tilpasser visningen til ulike skjermstørrelser og som gjør at man for eksempel kan bruke en liten smarttelefon som fullverdig PC ved å tilkoble tastatur, mus og skjerm.

På PC-er vil Continuum fungere på hvilken som maskin som har berøringsfølsom skjerm, men Microsoft gjorde det i mai klart at på mobil-siden kreves det ny maskinvare. Eksisterende Windows Phone-mobiler vil ikke håndtere Continuum, skrev PC World i mai.

Første Continuum-mobil?

På IFA-elektronikkmessen som åpner i Berlin denne uken, vil Acer vise sin første mobil som er en fullverdig Continuum-mobil. Acer hevder at dette er verdens første i sitt slag.

PC World/Computerworld fikk se Jade Primo på Acers pressekonferanse onsdag i forkant av IFA-messen. Det var Acers toppsjef Jason Chen som introduserte den nye smartmobilen.

– Den fungerer faktisk veldig bra som PC, sa han.

Acer Jade Primo er basert på en Snapdragon 808-prosessor fra Qualcomm. Mobilen har et 21-megapikslers hovedkamera og et åtte-tommers frontkamera for selfies og webkonferanser.

Acer vil levere en dokkingstasjon til enheten, slik at det skal bli enkelt å koble til eksternt PC-utstyr som skjerm, mus og tastatur.

Skjermen på mobilen er en 5,5-tommers AMOLED-skjerm med 1080p-oppløsning. Tilkobling til ekstern skjerm skjer via HDMI.