TEST: Acer S243H - Supertynn 24-tommer

Acers nye LED-skjerm er ikke bare stilig å se på, den har også god bildekvalitet og bruker lite strøm.

Publisert Sist oppdatert

Acer S243H skal med sine 15 millimeter være den tynneste 24-tommeren på markedet, ifølge Acer. Skjermen har en stilig design i svart og sølv metallic, og blå lysdioder langs raden med betjeningsknapper på skjermfoten. En ekstern strømforsyning bidrar til at skjermen er såpass tynn som den er.

Takket være LED-bakbelysning skal skjermen bruke 63 prosent mindre strøm. Strømforbruket er oppgitt til 17,15 watt i drift og 0,45 watt i standby-modus.

Oppløsningen på skjermen er 1 920 x 1 080 punkter, og skjermen har en responstid på 2 millisekunder og en innsynsvinkel på 170 grader horisontalt og 160 grader vertikalt.

I tillegg til VGA-inngang er det to HDMI-innganger. Det er ingen DVI-inngang, men man kan bruke adapter for å gå fra DVI til HDMI. Høyttalere er innebygget i foten.

Vi opplevde bildekvaliteten som veldig god. Dette er kanskje ikke skjermen for de mest avanserte og fargekritiske bildebehandlings­oppgavene, men vi tror det er en utmerket skjerm for konsumentmarkedet – til bilder, film og spill.

Skjermfoten har en pen design som står i stil med resten av skjermen, men vi kunne ønsket oss mulighet til å justere den i høyden. Det er kun mulig å vippe skjermen bakover. Betjeningsknappene er plassert på venstre side av skjermfoten, og fungerer greit.

Acer S243H er en utmerket skjerm med god bildekvalitet i forhold til prisen. Lavt strømforbruk og pen design trekker også opp.