BRANSJE:

AWS Matt Garman overtar for Adam Selipsky. (Foto: AWS).
NY LEDER: Amazon Web Services er en av de største skyleverandørene globalt og får ny leder midt i økonomisk medvind. (Foto: AWS).

AWS-sjefen trekker seg – etterfølgeren funnet internt

Toppsjefen i skygiganten AWS går av etter tre år i stillingen.

Publisert Sist oppdatert

Etterfølgeren lover organisatoriske endringer i forbindelse med overgangen.

Administrerende direktør for Amazons skyforretninger, Adam Selipsky, forlater stillingen 3. juni.

Det skriver selskapet i en pressemelding.

Adam Selipsky har vært administrerende direktør i tre år, og kaller det «et sant privilegium». Før han begynte i AWS, var han administrerende direktør i Salesforces datterselskap Tableau.

– Gitt situasjonen til virksomheten og ledelsen, er det nå et passende tidspunkt for meg å gjøre dette skiftet og benytte anledningen til å tilbringe mer tid med familien min en stund, lade opp litt og skape litt mentalt rom for å reflektere og vurdere mulighetene, sa Selipsky i en melding til ansatte.

Mønstrer av i medvind

Han forlater Amazons gullegg i en tid med ekstremt sterk medvind. I den siste kvartalsrapporten så AWS en 17 prosent økning i salget til 25 milliarder dollar, noe som vippet skyinntektene til over 100 milliarder dollar årlig.

En høy vekst som kom etter en periode der etterspørselen var fallende ettersom selskaper over hele linjen holdt tilbake på skyutgifter.

Arvtageren er allerede funnet. Matt Garman, salgs- og markedsdirektør, eller «senior vice president of sales and marketing».

I samme melding til ansatte forklarer den fremtidige administrerende direktøren i AWS at «selvfølgelig vil det være noen organisatoriske endringer i forbindelse med overgangen», men foreløpig venter han med å presentere eventuelle endringer i AWS.