VALUTAJUSTERING: Adobe øker abonnementsprisene på Creative Cloud-programmene. (Foto: Toralv Østvang)

Adobe øker Creative Cloud-prisene

Adobe har varslet prisøkning på sine Creative Cloud-abonnementer fra 1. mai.

Stor svingninger i valutakursene er begrunnelsen fra Adobe på prisøkningene som trer i kraft i en del land fra 1. mai i år.

Det er abonnementspakkene knyttet til Creative Cloud-familien – altså programvare som Photoshop, Illustrator, Indesign, After Effects og en rekke andre programmer – som blir gjenstand for prisjusteringene.

Opp 24 prosent

Månedsprisen for et komplett Creative Cloud-abonnement øker fra 475 til 590 kroner per måned, inklusive mva. Dette er en økning på vel 24 prosent.

Hvis man har månedsabonnement, øker prisen fra første faktureringsdato etter 1. mai. Hvis man har årsabonnement, eventuelt årsabonnement med månedsbetaling, vil de nye prisene tre i kraft ved slutten av perioden for inneværende årsabonnement, melder Adobe.

Eksempelvis har artikkelforfatteren et CC-abonnement som rusler og går frem til november før prisen justeres, ifølge en epostmelding som abonnenten har mottatt fra Adobe. For en del kunder vil det altså ta litt tid før prisjusteringene trer i kraft.

Seks land

Prisøkningene gjøres i denne omgang i Australia, New Zealand, India, Tyrkia og Brasil – samt Norge.

I meldingen til sine abonnenter skriver Adobe at selskapet i likhet med andre globale selskaper som hører hjemme i USA, ser seg nødt til å justere prisene i mange land for å utligne svingninger i valutakursene. Selskapet minner om at Adobe satte ned prisene i Sveits og Lichtenstein i desember i fjor nettopp av denne grunn.